Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Eylül 2014 - 19:33 Yorum: 0

"Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ) düzenlenen "Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu" başladı. Beytüşşebap Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda,...

'Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu'

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ) düzenlenen "Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu" başladı.

 Beytüşşebap Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda, ŞÜ öncülüğünde, Beytüşşebap Kaymakamlığı, Beytüşşebap Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonunda düzenlenen ve 19 bilim adamı, tarihçi ve yazarın katıldığı "Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu"nda, ilçenin tarihi, jeolojik, coğrafi, kültürel, turizm özellikleri ile Molla Hüseyin Batevi'nin hayatı ve eserleri tartışıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ŞÜ Genel Sekreteri ve Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi Sempozyumu Koordinatörü  Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Beytüşşebap ve çevresindeki coğrafyanın, Mezapotamya’nın kadim medeniyetlerin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Baz, 2008'de kurulan ŞÜ'nün 5'nci sempozyumunu Beytüşşebap’ta  düzenledikleri belirtti. Baz, Hüseyin Batevi’nin Kürtçe mevlid yazdığını da sözlerine ekledi.

Sempozyumun Beytüşşebap'ta yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Beytüşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ise sempozyum sayesinde ilçenin artık iyi şeylerle anılmasına vesile olacağını belirtti.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman da, çok anlamlı bir günü idrak ettiklerini belirterek, ilçede ilk kez sempozyum düzenlendiğine dikkati çekerek, Batevi gibi şahsiyetlerin her zaman hatılanması gerektiğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversite yönetimince katılımcılara plaket ile yöreye has kilim ve bal hediye edildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber