Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Ekim 2017 - 10:43 Yorum: 0

Uluslararası derecelendirme kuruluşu İzmir Ekonomi’yi yukarıya taşıdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Doğu Avrupa ve Orta Asya'daki 2 bin 938 üniversite içinde akademisyenlerinin makalelerine en çok atıfta bulunulan 76....

Uluslararası derecelendirme kuruluşu İzmir Ekonomi’yi yukarıya taşıdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Doğu Avrupa ve Orta Asya'daki 2 bin 938 üniversite içinde akademisyenlerinin makalelerine en çok atıfta bulunulan 76. akademik eğitim kurumu oldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşu QS University Ranking tarafından 2018 yılı bölgesel sıralamasında İEÜ, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısında da 104. sıraya yükseldi. İEÜ, genel sıralamada 201-250 arasında yer aldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, hedeflerinin dünya genelindeki ilk 500 üniversite arasında yer almak olduğunu belirterek, "2001 yılında üniversiteyi kurduğumuzda dünyada en iyi eğitim nerede ve nasıl verildiğini inceledik. Öğrenci odaklı olacağımızı söyledik. Öğrencilerimizin girişimci olmalarını, yenilikçi olmalarını sağlayacağız demiştik. Başarılı bir dünya üniversitesi olacağımızı belirtmiştik. Aldığımız sonuç, bu hedefte doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor" dedi.

Üniversitenin kurulmasından bu yana 17 yıl geçtiğini anımsatan Başkan Demirtaş, bu süreci başarıyla ve yeni yatırımlarla geçirdiklerini kaydetti. Doğu Avrupa ve Orta Asya'da bulunan üniversiteler arasındaki sıralamada Ege Bölgesi'nden tek vakıf üniversitesi olduklarını aktaran Başkan Demirtaş, "Türkiye'nin 67 kentinden ve dünyanın 65 farklı ülkesinden öğrencimize eğitim veriyoruz. Mezunlarımızın pek çoğu, hatta mezun olmayan öğrencilerimiz uluslararası rekabet koşullarında başarıdan başarıya koşuyor. İki yıl önce kampüsümüzdeki sınıfları akıllı sınıf yaptık. Laboratuvarlara 5 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Bugün, 10 bin 199 öğrencimiz, 760 hocamız var. Yenilikçi, girişimci ve geleceğin üniversitesiyiz. Başarılarımız artmaya devam edecek" diye konuştu.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu İzmir Ekonomi’yi yukarıya taşıdı

Uluslararası derecelendirme kuruluşu İzmir Ekonomi’yi yukarıya taşıdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber