Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 27 Ağustos 2014 - 19:14 Yorum: 0

Uluslararası destek talebi

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı uluslararası toplumdan destek talep etti.

Uluslararası destek talebi

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı uluslararası toplumdan destek istek etti.

İbadi'nin matbuat bürosundan yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin başkent Bağdat'ta ABD Silahlı Kuvvetler Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Lloyd J. Austin ile bir araya gelerek, Irak ve bölgedeki IŞİD tehlikesini görüştüğü belirtildi.

Açıklamada İbadi'nin, 'Irak ve bölgede istikrarın sağlanması için terör kaynaklarının kurutulması gerekir. Irak'ın, insanlıktan ırak bütün suçları işleyen düşmanını bitirmesi için uluslararası destek sağlanan bir sisteme ihtiyacı var' ifadesine yer verildi.

Açıkalamada bununla beraber Orgeneral Austin'in, Irak ordusunun son yıllarda IŞİD'e karşı başarılı opersayonlar gerçekleştirdiğini ve ülkesinin güvenlik meselesi için Irak'a destek vermeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit benzeri bir takım kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden takribî 1 milyon sivilin, bölgeden göç etmek mecburiyetinde kaldığı açıklanmıştı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber