Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay:

Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu sona erdi.

Uluslararası İslam Ekonomi ve Finans Kurulu ortaklığıyla düzenlenen sempozyum hakkında AA muhabirine bilgi veren SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye'de bu kapsamda bir sempozyumun ilk kez SAÜ'de yapıldığını  söyledi.

Helal ürünlerin geniş kitleleri ilgilendirdiğine dikkati çeken Günay, işin sadece dini boyutu değil, ticari ve ekonomik boyutları da bulunduğunu anlattı.

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce buna benzer birçok sempozyum yapıldı fakat sempozyumumuzu diğerlerinden ayıran en önemli özellik, helal ürünlerin dini kriterlerinin yanında ticari ve ekonomik yönlerini de ele almaya çalışıyor. Sempozyumun bir güzel yanı ise Türkiye'den kendi alanında nitelikleriyle öne çıkmış birçok akademisyen ve ilim adamını bir araya getirdiği gibi, pek çok kurul ve kuruluşların mensuplarını burada topladı. 'Helal ürün' denildiğinde sadece gıdayı değil, kozmetikten ilaçlara, hizmet sektörüne varıncaya kadar içine alan bir başlık. 'Helal veya haram nedir' diye sorulduğunda ise akademik anlamda yorum yapmıyoruz. Bu konudaki standart, kriter ve tartışmalı noktalar nelerdir, bu konuları ele alıyoruz."

Günay, helal ve haram konusunda çok fazla görüş bulunduğunu kaydederek, modern çağda jelatinden katkı maddelerine kadan çok fazla ürün ortaya çıktığını vurguladı.

"Bir kısmına doğrudan doğruya domuz ve alkol kökenli olduğu için 'haram' diyebiliriz" ifadesini kullanan Günay, "Bu tür ortamlarda tek tek her ürünün helal ve haramlığından ziyade ölçüler ve akreditasyon çalışmaları, helal belgelendirme süreçleri, ülkemizin ve yabancı ülkelerin konuları gibi pek çok şey masaya yatırılıyor. Helal ve haram gibi ürünler akademik anlamda tartışılmış oluyor. Bu sempozyumun hem Türkiye'ye hem de dünya literatürüne ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz. Sempozyum bağlamında çok ciddi iş birliği gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber