Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 10:03 Yorum: 0

Uluslararası Iı. Türk Hukuk Tarihi Kongresi Başladı

Uluslararası II. Türk Hukuk Tarihi Kongresi, bugün başladı. Kongre, 13-14 Mayıs 2016 günleri İstanbul Üniversitesi Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama...

Uluslararası Iı. Türk Hukuk Tarihi Kongresi Başladı

Uluslararası II. Türk Hukuk Tarihi Kongresi, bugün başladı. Kongre, 13-14 Mayıs 2016 günleri İstanbul Üniversitesi Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Kongre, İstanbul Üniversitesi Merkez Bina ve İÜ Kongre ve Kültür Merkezinde çok sayıda yurt içi ve yurt dışından katılımcı eşliğinde uluslararası nitelikte yapılıyor. Kongreye, yurt içinden çok sayıda akademisyenin yanı sıra Bosna-Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Azerbaycan, Kazakistan, Mısır, Ukrayna, Almanya ve ABD'den olmak üzere çok sayıda yabancı akademisyen de katıldı.

Uluslararası II. Türk Hukuk Tarihi Kongresinin amaçları arasında, tarihte kurup idare ettiği devletlerle çok geniş bir coğrafyada hukuki kurum ve yapılar tesis etmiş ve adaleti gerçekleştirmiş olan milletimizin hukuki mirası ve onun bugüne yansımalarının ilmi yöntemle ortaya konulması ve karşılıklı görüş alışverişi imkânı oluşturulması yer alıyor. Ayrıca yakın coğrafyamızdaki hukuk tarihçileri ve ilgili bilim adamlarıyla sosyal münasebetler geliştirmek, geleceğe dönük dostluklar kurmak, bu vesile ile İstanbul'u ve ülkemizin değerlerini konuklara sunmak da planlanmaktadır. Birincisi 2012'de yapılan Türk Hukuk Tarihi Kongresinin, her dört yılda bir uluslararası katılımla yapılması öngörülmektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber