Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Uluslararası Kedi Güzellik Yarışması

Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in katılımıyla Selçuklu Saray Kültür Merkezin'de gerçekleştirilen...

Uluslararası Kedi Güzellik Yarışması

Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in katılımıyla Selçuklu Saray Kültür Merkezin'de gerçekleştirilen açılış konferansıyla başlatıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Uluslararası Pursaklar Kedi Festivali Pursaklar Belediyesi olarak ilkini 2012 yılında düzenlediğimiz bu festivali, bu sene uluslararası boyutlara ulaştırmış bulunuyoruz. Bu projemiz nesli tükenmekte olan Ankara Kedisi'ne sahip çıkmak, hayvan sevgisini aşılamak ve Ankara Kedisi'ni dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Ankara Kedisi hakkında kısa bilgiler veren Başkan Çetin şunları kaydetti:

"Ankara Kedisi çok güzel özelliklere sahip olan bir kedidir. Birlikte yaşadığı kişiye derin bir sevgi duyar. İçgüdülerine bağlı ve oldukça zekidirler. Bugün de böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, kedilerin hepsi bizim için özeldir ve güzeldir. Ama yarışma kuralları gereği içlerinden dereceye girecek olanlar çıkacaktır. Alanında uzman olan jüri üyelerimiz tarafından kedilerimiz değerlendirecektir. Böylece yarışmada dereceye girecekleri ödüllendireceğiz."

"Kedi evi açılacak"

"Burada bir müjde daha vermek istiyorum" diyen başkan Çetin, Pursaklar Belediyesi olarak, Saray Mahallesi'nde Protokol Yolu üzerinde güzel bir kedi evi yapıyoruz. İnşallah burayı da yakında hizmete açacağız. Anakara ile özdeşen, şehrin markası haline gelen Ankara Kedisi'ne sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Uluslararası Pursaklar Kedi Festivalimize katkı sunan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Başbakanlık Tanıtma Fonuna çok teşekkür ediyorum" Hep birlikte Başkentimizin kültür mirasına sahip çıkıp bunu dünyaya tanıtacağız. Festivalimizin keyifli geçmesini diliyorum" ifadesinde bulundu.

Başkan Çetin, konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte fotoğraf sergisini gezdi.

Pursaklar Belediyesi tarafından 1-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik programı şöyle:

İlk gün; açılış, konferans, fotoğraf sergisi (Yer: Saray Kültür Merkezi- Saat: 11.00)

İkinci gün; Osmanlı Yemekleri Yarışması (Yer: Pursaklar Kız Meslek Lisesi Saat: 09.00)

Üçüncü gün; şehirler için kostümlü kortej, halk oyunları gösterisi ve uğur ışılak Konseri (Yer: Beşyol Kavşağı- Saat: 17.00)

Etkinliğin son günüde ise; Uluslararası Kedi Güzellik Yarışması düzenlenecek. (Yer: Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi- Saat: 13.00)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber