Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi...

Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu 26-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Malatya'da gerçekleştirilecek. Açılışa ise 3 bakan katılacak.

Sempozyum öncesi bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Kentsel Su ve Atıksu yönetimi alanında önde gelen bilim insanlarını, belediyeler ile su ve kanalizasyon idarelerindeki uygulamacıları ve kanun koyucuları bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu'nun açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılacağını belirten Özdemir, 29 Büyükşehir Belediyesi ve 51 İl Belediyesinden toplam 140 kişinin sempozyuma katılacağını ifade etti.

Ulusal ve Uluslararası üniversitelerden 320 akademisyenin de katılacağı sempozyumda 205 akademisyenin sempozyum bildirisi sunacağını aktaran Özdemir, "Ayrıca Prof. Dr. Hasan Zuhusi Sarıkaya, Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu, Prof. Dr. İsmail Toroz, Prof. Dr. İzzet Öztürk, Başbakan Danışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Prof. Dr. Matteo Nıcocını, Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi ve Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı sempozyuma çağrılı konuşmacı olarak katılacak. Türkiye'deki tüm su ve kanalizasyon idarelerinin bir araya geleceği bu sempozyumda özellikle bilgi ve tecrübe paylaşımları olacak. Sempozyumun açılışı 26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 09:30'da Anemon Otel'de yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün desteklediği Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu'na tüm halkımızı davetlidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber