Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Mayıs 2017 - 14:40 Yorum: 0

Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Siyasetçisine, yöneticisine, ilim adamına, din adamına, tüccarına, sanayicisine, toplumun bütün kesimlerine büyük...

Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Siyasetçisine, yöneticisine, ilim adamına, din adamına, tüccarına, sanayicisine, toplumun bütün kesimlerine büyük ibretler vardır. Her millete Kur'an-ı Kerim'de anlatılan çok şey vardır" dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması finalinde konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kur'an-ı Kerim'de herkesin kendisi için bir şey bulacağını belirtti. Kur'an-ı Kerim'in kainatın rehberi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Kur'an'ın çok iyi şekilde anlaşılması, güzel bir şekilde öğretilmesi, anlamının Müslüman topluluklar tarafından içselleştirilmesi ve amel edilmesi de hepimizin üzerine düşen sorumluluklardandır. Kur'an kainatın rehber kitabıdır. Bütün kitaplar da Hazreti Kur'an'ın daha iyi anlaşılması için okunan kitaplardır. Kur'an'da herkese bir şey vardır. Siyasetçisine, yöneticisine, ilim adamına, din adamına, tüccarına, sanayicisine, toplumun bütün kesimlerine büyük ibretler vardır. Her millete Kur'an-ı Kerim'de anlatılan çok şey vardır. Kur'an'ı sadece iyi okumak, iyi yazmak değil, üzerimize düşen Kur'an'ı en iyi şekilde anlamak, onu bir hayat rehberi kabul etmek, oradan aldığımız ışık ile uygulamak ve kısa Kur'an'ı kendi hayatımızda yol gösterici, rehber ve kainat kitabı olarak iyi anlamak mecburiyetindeyiz. İyi okunması, dinlenmesi, yazılması ile ve iyi bir şekilde tatbik edilmesi ile birlikte esasında Kur'an'ın 1 milyar 700 milyon Müslüman'a ve bundan sonra Müslüman olarak herkese en önemli hediyesi Kur'an'ın ahlakı ile ahlaklanmak, rengi ile boyanmaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber