Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 23 Ekim 2014 - 15:43 Yorum: 0

Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka: "17 milyar dolarlık Ege Bölgesi ihracatının 10 milyar doları Aliağa'daki limanlardan gerçekleştiriliyor. Yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Socar Turcas-Petkim'in yapacak olduğu limanlar ile yakın gelecekte A

Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

İZMİR ( AA ) - Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın yakın gelecekte Türkiye'nin en önemli liman bölgelerinden biri olacağını söyledi. 

"Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi" Aliağa'da başladı. 2 gün sürecek zirvede, lojistik sektörünün durumu, yerel ve uluslararası pazarda yeni stratejiler ve teknolojiler ele alınıyor.

Zirvenin açılışında konuşan Saka, Ege Bölgesi ihracatının büyük bir bölümünün Aliağa'daki limanlarından yapıldığını belirterek, "17 milyar dolarlık Ege Bölgesi ihracatının 10 milyar doları Aliağa'daki limanlarından gerçekleştiriliyor. Bu rakamlar bölgemizde çok büyük bir potansiyelin olduğuna işaret ediyor. Yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Socar Turcas-Petkim'in yapacak olduğu limanlar ile yakın gelecekte Aliağa'nın ülkenin önde gelen liman bölgelerinden biri olacaktır" dedi. 

Aliağa'daki limanlara yılda 5 bin geminin yanaştığını anlatan Adnan Saka, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın devreye girmesiyle Pire ve Malta limanlarının yüklerinin önemli bir bölümünün buraya kayacağına inandıklarını ifade etti. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Öztürk ise Aliağa'nın Türkiye'nin en önemli ihracat ve ithalat merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi. Öztürk, Türkiye'nin dış ticaretinin yüzde 9'unun Aliağa'dan yapıldığını kaydetti. 

İki gün sürecek zirve , Nemrut Körfezi Limanlar Bölgesi, Gemi Söküm Bölgesi ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Gezisi ile sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber