Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ağustos 2017 - 13:38 Yorum: 0

Uluslararası öğrenciler Engelliler Sarayı’na hayran kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Damla Projesi" kapsamında uluslararası 20 üniversite öğrencisi Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı...

Uluslararası öğrenciler Engelliler Sarayı’na hayran kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Damla Projesi" kapsamında uluslararası 20 üniversite öğrencisi Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti. Engelli çocuklarla oyun oynayıp halı dokuyan öğrenciler, Engelliler Sarayı'na hayran kaldı. Etiyopyalı Sofia, "Böyle bir hizmetin belediyeye ait olduğuna inanamadım. Burası gerçekten bir saray" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Damla Projesi" bünyesinde aralarında Çin ve Etiyopya'nın da olduğu çeşitli ülkelerden 20 üniversite öğrencisi Bağcılar'da ziyaretlerde bulundu. "Hayalleri tebessümle renklendirelim" sloganıyla yola çıkan öğrenciler Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulun ardından Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti.

"Oyun oynayıp halı dokudular"

"Damla Projesi" üyesi öğrenciler, Engelliler Sarayı'nda eğitimden sanata kadar verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, daha sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı olan çocuklarla sohbet etti. Kısa sürede kaynaşan öğrenciler ve engelliler beraber oyunlar oynadı, tezgah başında halı dokudu.

Bazı öğrenciler, görme engellilerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlamak için gözlerine bant takıp yürüyüş bandında yürüdü. Keyifli geçen ziyarette öğrenciler Engelliler Sarayı'na hayran kaldıklarını söyledi.

"Burası gerçekten bir saray"

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Etiyopyalı Sofia Ali Mekonner, hayranlığını şu cümlelerle dile getirdi:

"Ben böyle bir hizmetin belediyeye ait olduğuna inanamadım. Çünkü bizim ülkemizde belediyelerde böyle bir şey yok. Burası gerçekten bir saray. Buradaki çocuklar gerçekten çok zekiler ve çok cana yakınlar. Bugün burada çok eğlendik. Onların gözlerinin içinin gülmesi beni çok mutlu etti."

Uluslararası öğrenciler Engelliler Sarayı’na hayran kaldı

Uluslararası öğrenciler Engelliler Sarayı’na hayran kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber