Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Eylül 2014 - 18:28 Yorum: 0

"Uluslararası Onkoloji Günleri"

Sağlık Bakanlığı Kanserle Mücadele Daire Başkanı Doç. Dr. Gültekin: "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında"

'Uluslararası Onkoloji Günleri'

MUŞ (AA) - Sağlık Bakanlığı Kanserle Mücadele Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında" dedi.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği'nce 7'ncisi gerçekleştirilen "Uluslararası Onkoloji Günleri" kapsamında, Muş Öğretmenevi'nde panel düzenlendi.

Gültekin, burada yaptığı konuşmada, kanserin dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, Türkiye'de ise ikinci sırada bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'de ve dünyada kanser artışının devam etiğini dile getiren Gültekin, "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda tütün, obezite ve fiziksel aktivite azlığı ülkemizde ciddi sorunlar arasında. Bunların kontrolünde başarıyı sağlayamazsak kanseri tam anlamıyla kontrol altına almamız pek mümkün değil" diye konuştu.

Vali Vedat Büyükersoy da Muş'un artık bu gibi önemli kongrelerle anılmasını istediklerini belirterek, kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade etti.

Herkesin kansere çok yakın olduğunun altını çizen Büyükersoy, "Hepimiz potansiyel bir kanser hastasıyız. Kanser tedavisinde erken teşhisin önemi büyük. Belki de en fazla ihmal ettiğimiz konu, doktora gitmemek. Onun için biz vatandaşlarımızın erken teşhis için doktora gitmelerini ve kanseri teşhis edip, tedavi edilmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Salih Yüce ise en büyük hedeflerinin başında toplumun kaynağı olan çocukları ve gençleri kansere karşı korumak geldiğini söyledi.

Kanserin çok tehlikeli bir sağlık problemi olduğuna dikkati çeken Yüce, "Erken teşhis kanser tedavisini kolaylaştırıyor. Sınır tanımayan bir hastalık olan kanserde uluslararası ve ulusal düzeyde deneyimlerin ve iyi örneklerin paylaşılması büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber