Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Ağustos 2014 - 12:08 Yorum: 0

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir:

"Balkanlar'dan Güney Asya'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar İslam dünyası, Türkiye'nin edilgen bir faktör değil etkin bir aktör olmasını istiyor"

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir:

BURSA (AA) - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Balkanlar'dan Güney Asya'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar İslam dünyası, Türkiye'nin edilgen bir faktör değil etkin bir aktör olmasını istiyor" dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dünyasının, Türkiye'deki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Onların, son yıllarda, Türkiye'de seçilmiş hükümete darbe girişimlerinden endişe ettiğini aktaran İşbilir, cumhurbaşkanı seçim sonucunun bu coğrafyalarda sevinçle karşılandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, özellikle mazlum coğrafyalara yönelik himayeci ve ilkeli tavrı ile bunun tüm kurumlar eliyle sahaya yansımasının bu sevinçte büyük etken olduğunu vurgulayan İşbilir, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki siyasi istikrar ve ekonomik gelişmeler, İslam dünyası için modellenecek bir başarı hikayesidir. Son seçimle beraber Türkiye'nin marka değeri arttı. Bu durum mutlaka dalga dalga tüm İslam dünyasını etkileyecektir. Cumhurbaşkanı seçimiyle Türkiye'den beklentiler yükseldi. Erdoğan'ın başarısını hayranlıkla takip eden İslam dünyası, Türkiye'deki iç siyasi çekişmeleri ve gelişmeleri de yakından izliyor. Bu anlamda 'paralel yapı'yla mücadele, ekonomik gelişme, insani ve diplomatik yardımlar hatta Türkiye'nin kabul ettiği burslu öğrenci sayısı bile ilgi alanında. Türkiye adeta İslam dünyası ve mazlumların sığınacağı kale haline dönüştü. Ekonomik, askeri ve teknolojik kapasitesi henüz beklentileri karşılamasa da mevcut siyasi istikrarın ve Erdoğan liderliğindeki siyasi iradenin bu beklentileri karşılayacağı düşünülüyor. Balkanlar'dan Güney Asya'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar İslam dünyası, Türkiye'nin edilgen bir faktör değil etkin bir aktör olmasını istiyor. Hiçbir gelişmeyi tribünlerden izlememesini arzu ediyorlar."

İslam dünyasının farklı bölgelerdeki bazı aktörleriyle sürekli görüştükleri bilgisini veren İşbilir, beklenti ve kapasite arasındaki makasın kapanması için kurumsallaşma ile beşeri sermaye ve stratejiye duyulan ihtiyacın, hemen hemen herkesin ittifak ettiği konular olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, cumhurbaşkanı seçimiyle İslam dünyasına yeni bir ümit ve heyecan olması yanında çıtayı yükselttiğine işaret eden İşbilir, "Eskiye göre daha çok çalışmak ve daha isabetli, cesur ve güçlü adımlar atmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber