Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Aralık 2016 - 22:08 Yorum: 0

Uluslararası Standartlar Teşkilatı ‘Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri’ Alt Komite Toplantısı

Sekretaryalığını TSE'nin yürüttüğü ISO Alt Komitesi toplantısında 6 standart tasarısı ve 14 ISO standardı ile ilgili kararlar alındı.

Uluslararası Standartlar Teşkilatı ‘Meyveler, Sebzeler ve Ürünleri’ Alt Komite Toplantısı

Sekretaryalığını TSE'nin yürüttüğü ISO Alt Komitesi toplantısında 6 standart tasarısı ve 14 ISO standardı ile ilgili kararlar alındı.

TSE'nin Sekreteryalık görevini yürüttüğü Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) ISO/TC34/SC3 "Fruits and vegetables and their derived products - Meyveler, sebzeler ve ürünleri" Alt Komite toplantısı 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ulusal ve uluslararası seviyede standart teşkilatları, bilimsel kuruluşlar ve özel sektörden temsilcilerin yanı sıra ISO Merkez Sekretaryasından Teknik Program Müdürü Marie-Noelle Bourqin katıldı. Toplantı, SC3 Alt Komite Sekreteri, TSE Müşaviri Dr. Servet Atayeter'in Alt Komite Raporu ve Stratejik İş Planı sunumu ile başladı. Toplantıda komitenin ilgili kuruluşu IFU (International Fruit and Vegetable Juice Association - Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Kurumu) Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Akdağ davetli konuşmacı olarak IFU faaliyetleri ve SC3 Alt Komitesi ile işbirliğinin geliştirilmesi konularında sunum yaptı.

Toplantıda ayrıca, FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı) bünyesindeki WBF (World Banana Forum-Dünya Muz Forumu) adına, sürdürülebilir muz tarımı ve işleme endüstrisi ile ilgili bir bilgilendirme yapıldı. Komite üyeleri SC3 Alt Komitesi tarafından yayınlanmış muz ile ilgili standartlara WBF'nin sürdürülebilirlik prensiplerinin yansıtılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bugüne kadar alanında 118 ISO standardı yayınlayan SC3 Alt Komitesinin toplantısı iki gün sürdü. Toplantıda iş programına dahil edilmek üzere İran'dan 3, Ruanda'dan 1 yeni konu önerisinde bulunuldu, halihazırda üzerinde çalışılan 6 standart tasarısı ve periyodik değerlendirme kapsamındaki 14 ISO Standardı ile ilgili kararlar alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber