Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2017 - 14:28 Yorum: 0

Uluslararası standartlardaki engelli plajı, Türkiye’nin her yerinden ilgi gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli kullanımına uygun hale getirilen uluslararası standartlardaki engelli plajları ziyaretçi akınına uğradı.

Uluslararası standartlardaki engelli plajı, Türkiye’nin her yerinden ilgi gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli kullanımına uygun hale getirilen uluslararası standartlardaki engelli plajları ziyaretçi akınına uğradı. Ankara ve Şanlıurfa'dan tatil yapmaya gelen engelli bireyler Kızkalesi sahilinde rahatça denize girerek doyasıya eğlendi.

Kısa süre önce engelsiz hale getirilen Kızkalesi ve Susanoğlu plajları tüm Türkiye'den ilgi görürken, uluslararası standartlardaki engelli plajları şehir dışından gelen engelli misafirlerini ağırlamaya başladı. Ankara ve Şanlıurfa'dan gelen engelli bireylerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Kızkalesi'nde kendileri için oluşturulan plajda bir hafta boyunca tatilin tadını çıkardı. Plajda denize giren, güneşlenen ve doyasıya eğlenen engelli bireyler denizin, kumun ve güneşin tadını ilk defa bu kadar rahat ve sorunsuz çıkardı. Birlikte eğlenen engelli bireyler ve aileleri yapılan bu hizmet için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür etti.

Kızkalesi'ne tatil yapmak için ilk kez geldiğini ve Mersin'in her yönüyle engelsiz bir kent olduğunu belirten Durmuş Aytekin, "Her şeyi ile çok güzel bir memleket, çok beğendim. Buraya gelince plajın biz engelliler için uygun hale getirildiğini gördüm. Ben daha önce Ege'ye ve Akdeniz'e de tatile gittim ama böyle bir hizmet ilk defa görüyorum. Burada engelli duş kabini de var engelli tuvaleti, bize uygun rampalar, denize girme aparatı ile hepsi birbirinden güzel hizmetler" dedi.

"Türkiye'nin başka bir yerinde görmedim"

Plajın engelliler için uygun hale getirildiğini görünce çok mutlu olduğunu ve böyle bir hizmeti Türkiye'nin başka bir yerinde görmediğini vurgulayan Aytekin, "Burhanettin Başkan gerçekten duyarlı bir başkanmış. Burada tek başıma otelden gelip, hiç kimseye muhtaç olmadan denize girebiliyorum. Denizden çıkınca duşumu kendi başıma alabiliyorum. Bunu başka bir plajda yapmamız mümkün değil. Ben böyle donanımlı yer görmedim. Mersin gerçekten engelsiz bir şehir. Bizim engelliler olarak sosyal medyada grubumuz var. Ben burayı görünce hemen paylaştım. Engelli arkadaşlarımız görsün faydalansın diye. Onlar da benim paylaşımım sayesinde böyle bir yerin olduğunu gördüler ve çok beğendiler. Buraya diğer engelli arkadaşlarım ile de gelmek istiyorum" diye konuştu.

Oğlu Muhammet Sinan Erarkadaş'ı Şanlıurfa'dan Mersin'e tatile getiren Tevhide Erarkadaş ise "Biz buraya 5 yıldır tatile geliyoruz. Bu gelişimizde engelli plajının yapıldığını gördük. Daha önce Mersin'de böyle bir hizmet yoktu. Çocuğum kimseye minnet etmeden denize girebiliyor. Korkmadan denize giriyor çok da mutlu oluyor. Biz başka şehirlere de tatile gittik ama böyle bir hizmeti görmedik. Oğlum tekerlekli sandalyesi ile korkmadan, çekinmeden birlikte denize giriyor. Böyle bir hizmet olmasa oğlum denize girerken çok sıkıntı çekiyordu. Ben de çok sıkıntı çekiyordum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Engelli arkadaşları ile Şanlıurfa'dan Mersin'e tatil yapmaya gelen Şanlıurfa Zihinsel Engelli Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği ve Şanlıurfa Engelliler ve Aileler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu da "17 yıldır dernekteki arkadaşlarımızla tatillere gidiyoruz. Bu yıl da adı gibi kocamayan bir insanın memleketine geldik. Engellilere elverişli böyle bir plajı ilk defa görüyorum. Böyle bir alanın yapılması demek, Burhanettin Başkanımızın engellilerin insan onuruna yaraşır ve yakışır bir şekilde yaşaması gerektiği anlayışını benimsediğini gösteriyor. Bunun için kendilerine teşekkür ederiz. Bizi çok güzel ağırlıyorlar. Ben pek çok sahile gittim ancak hiçbir yerel yönetimin sahillere böyle bir hizmet yaptığını görmedim. Kızkalesi'nde engelli plajı olduğunu duyunca tatil için buraya geldik. Tüm engelli birey gruplarının kullanımına elverişli bir alan olmuş. Biz normalde siyasilerin yalnızca seçim zamanı gazetelere, basına engellilerle fotoğraf verip daha sonra ortadan kaybolduklarını görüyoruz. Ama burada gerçekten bir büyükşehir belediye başkanının engellilere karşı canı gönülden yaklaşımını gördük" ifadelerini kullandı.

Uluslararası standartlardaki engelli plajı, Türkiye’nin her yerinden ilgi gördü

Uluslararası standartlardaki engelli plajı, Türkiye’nin her yerinden ilgi gördü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber