Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 09:38 Yorum: 0

Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu 64. Genel Kurulu

Genel kurul bu sene "İnsani eylemler" ana temasıyla gerçekleştiriliyor

Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu 64. Genel Kurulu

ANTALYA (AA) - Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu 64. Genel Kurulu'na 100 ülkeden yaklaşık bin tıp fakültesi öğrencisi katılıyor.

Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen genel kurulda halk sağlığı, kadın hastalıkları, insan hakları ve barış, üniversite hastaneleri arasında stajyer değişimi programları, tıp fakültelerinde klinik araştırma programları, tıp eğitiminin sorunları ve gelecek vizyonu gibi konularda paneller düzenlenerek projeler üretiliyor.

Genel kurula 110 ülkeden yaklaşık bin tıp fakültesi öğrencisi katılıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışan hekim adaylarının liderlik becerilerini artırmak ve güçlükleri yenme yeteneklerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen genel kurulda, tıp öğrencilerinin istekleri, sorunları ve beklentileri de değerlendiriliyor. 

Dünyadaki sağlık sistemi politikaları ve Suriyeli mültecilerin sağlık gereksinimlerinin de tartışıldığı genel kurulda, toplantıların yanı sıra konuk öğrenciler geleneksel danslarını ve yemeklerini de tanıtma fırsatı bulacak. 

Kapadokya ve Pamukkale'ye günübirlik turların da düzenleneceği genel kurul, 8 Mart'ta sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber