Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "FETÖ küresel tehdittir" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "FETÖ küresel tehdittir" dedi.

Sudan Ankara Büyükelçisi Osman El-Dirdieri El-Mübarek Ali başkanlığındaki Sudan'ın önemli üniversitelerinin temsilcileri, görsel ve yazılı basının genel yayın yönetmenlerinden oluşan 12 kişilik heyeti Ankara'da ağırlayan Azizoğlu, heyete FETÖ yapılanmasının Türkiye, İslam Coğrafyası, ve tüm dünyada emperyalizmin küresel islam karşıtı güç odaklarının hizmetinde olan bu yapıyı anlattı.

IUC merkezinde yapılan toplantıda konuşan 15 Temmuz darbe girişimde başından kurşunla yaralanarak gazi olan Azizoğlu, "Emperyalist güç odakları özellikle İslam coğrafyasını son yüzyıldır sömürge haline getirdiler. İslam toplumları arasına bazen rejimsel sorunlar bazen, mezhepsel kavgalar bazen de etnik yapıya dayalı yapay çatışmalar yaratarak ekilen fitne tohumları ile Müslümanlar arasında çatışma alanları oluşturup kendilerinin ortaya çıkardığı sorunları sözde çözen güç olarak İslam toplumlarını himmetlerine muhtaç hale getirdiler" dedi.

Bu yapılardan biri olan FETÖ'nün Türkiye'deki muhafazakar toplum üzerinde sistemin 100 yıldır kurmuş olduğu baskısal yapıdan yararlanarak sözde inançlara dayalı özellikle eğitim sistemi ve sosyal alanlarda hizmet eden bir yapı maskesi ile ortaya çıktığını kaydeden Azizoğlu, "Son 40 yıldır emperyalist istihbarat örgütlerinin de büyük katkısıyla Türkiye'de ve İslam coğrafyasında ekonomik ve örgütsel güç haline geldiler. 15 Temmuz'da bu örgütü kuran irade, üst akıl bu yapıya adeta intihar emri verdi. Bu emir Türkiye'de bir darbe teşebbüsü ile iç savaş çıkartarak Türkiye'yi kaoslara sürükleme emri idi ancak emperyalizmin küresel tüm oyunlarına karşı "Dünya 5'ten büyüktür" diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin cesur lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Çanakkale Destanı ve Kurtuluş Savaşı Destanı'nı yedi düvele karşı savaşarak kazanan Anadolu halkının ruhları satılmış darbecilere gösterebileceği kahramanlıkları hesaplayamadılar. Emperyalist güçlerin ve onların uşağı olan FETÖ'nün İslam coğrafyasını yüzyıllık kaosa sürükleyecek bu planının nasıl bozulduğunu size anlatıyoruz. Siz de ülkenizde anlatın ki sizin ülkenizde de bu tehdide karşı önlem alın" dedi.

Azizoğlu başkanlığındaki heyete AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onurlarına verilen yemekten sonra Yılmaz tarafından FETÖ'nün dünü, bugünü ve yarının hedeflerini anlatan bir brifing verildi. AK Parti Genel Merkezi'nde hatıra fotoğrafı çektirip heyeti meclise uğurladı.

Heyet mecliste Sudan-Türkiye Parlamento Heyeti Başkanı Mehmet Akyürek tarafından komisyon üyeleri; Halil Özcan, Ertuğrul Soysal ve Ejder Açıkkapı tarafından karşılandı. Heyete 1 saat 30 dakikalık FETÖ brifingi verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un heyete AK Parti gurubunda verdiği brifingten sonra heyet 15 Temmuz'da FETÖ'nün bombaladığı Gazi Meclis'i ziyaret ederek ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber