Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Şubat 2020 - 14:08 Yorum: 0

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Sivas’ta toplandı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantıları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Sivas’ta toplandı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantıları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri ile diğer bölgelerde bulunan yüksek öğretim kurumlarının ekonomik, akademik teknik proje ve eğitim alanlarında işbirliğini sağlamak ve yüksek öğretimde bölgesel ve uluslararası ortak değerleri yaşatmak ve geliştirmek amacıyla kurulan Uluslararası Üniversiteler Konseyi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senato Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıya Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, YÖK Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğru, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı ve Genel Koordinatör Prof. Dr. Uğur Çevik, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kastamonu Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, yurt dışından ve yurt içinden katılan yönetim kurulları üyeleri, Üniversitemiz dekanları ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, "Üniversitemizin 46. kuruluş yıl dönümünde bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmamak ve kutlama programımıza katılmak vesilesiyle Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu toplantılarını üniversitemiz ev sahipliğinde icra ediyoruz. Gerek yurt dışından ve gerekse yurt içinden katılan misafirlerimize, dekanlarımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ise konuşmasında, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız ve şu anda da üst yöneticimiz Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza ev sahipliğinden dolayı, toplantılarımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu bölgenin her alanda lokomotif bir üniversitesi. Siz değerli üniversite yöneticileri aynı zamanda bu bölgenin kanaat önderlerisiniz. Sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Şimdi heyetimi sizlere tanıttıktan sonra görüşmelerimize geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Sivas’ta toplandı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Sivas’ta toplandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber