Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 18:33 Yorum: 0

UMEM Projesi

Kırklareli'de UMEM Projesi kapsamında 50 kişi istihdam edilecek

UMEM Projesi

KIRKLARELİ (AA) - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürlüğü'nce Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında 50 kişi istihdam edilecek.

İŞKUR Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki tekstil fabrikasında çalışmak üzere 25'er kişi alınacağını söyledi.

İşçi seçimlerinin İŞKUR Kırklareli Müdürlüğü'nde yapılacağını ifade eden Aksoy, alınacak kişilerin makine ve dikiş operatörlüğü ile trikotaş bölümlerinde çalıştırılacağını belirtti.

İstihdamı arttırmak için çalıştıklarını anlatan Aksoy, ''Proje kapsamında alınacak işçiler 45 gün fabrikalarda eğitim görecek. Eğitim sırasında işçilerin genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortalarını İŞKUR olarak biz ödeyeceğiz. Ayrıca her bir gün için işçilere 25'er lira kurs ücreti verilecek. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'ni çok önemsiyoruz. Doğrudan kişiler meslek edinerek istihdam ediliyor. Böylelikle işsizlik her geçen gün azalacak, istihdam artacak, açık iş sahalarına işçi temin edilmiş olacak'' şeklinde konuştu.

Aksoy, seçimlerin 26 ve 27 Kasım tarihlerinde yapılacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber