Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 24 Temmuz 2016 - 13:28 Yorum: 0

Ümit Uysal: “Ata sporumuz güreş, dünya sporuna bir armağandır”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl Ali Gürbüz ile iddialı olduklarını belirterek, altın kemeri Antalya'ya getirmek istediklerini belirtti.

Ümit Uysal: “Ata sporumuz güreş, dünya sporuna bir armağandır”

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl Ali Gürbüz ile iddialı olduklarını belirterek, altın kemeri Antalya'ya getirmek istediklerini belirtti.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ederken, İHA'ya açıklamalarda bulundu.

2016 yılı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlık final gününde mücadele eden 2011-2012 yılları başpehlivanı olan Ali Gürbüz ile birlikte altın kemeri Muratpaşa Belediyesi'ne getirmek istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Uysal, bu yıl 2011-2012 yılları birincisi Ali Gürbüz ile iddialı olduklarını dile getirerek, altın kemeri almayı hedeflediklerini belirtti.

"Ata sporumuz güreş, dünya sporuna bir armağandır"

Uysal, Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yağlı güreşimizin, dünya kültürüne, insanlığa, dünya sporuna armağanımız. Ata sporumuz bizim için çok değerli bir branş. Bugün de onun en önemli müsabakası 655. Edirne Kırkpınar Güreşleri'ndeyiz. Burada çok değerli sporcu ve spor adamlarımız toplandı. Güreşe hizmet bütün insanlar burada. Güzel müsabakalar oluyor. Çok güzel maçlar oldu dün. Bugün de yine çok güzel müsabakalar olacak" dedi.

"Ali Gürbüz'le altın kemeri almak istiyoruz"

Muratpaşa Belediyespor Kulübü olarak Ali Gürbüz ile geldiklerini hatırlatan Uysal, "İddialıyız, altın kemeri almak istiyoruz. Geçen yılda Orhan Okulu ile altın kemere ulaşmıştık. Orhan Okulu kardeşimiz bu yıl, Döşemealtı Belediyespor Kulübü'nde güreşiyor. Güzel güreşler olsun, sakatlık olmasın. Sporcularımız güzel maçlar çıkarsınlar, iyi bir turnuva olsun. Kazana helal olsun, hepsi bizim çocuklarımız. Elbette herkes kazanmak ister ama bizde Ali Gürbüz'le altın kemerimizi almak istiyoruz. Ancak bir taraftan nasip diyoruz. Emeği geçen herkese, Edirne Belediyesi'ne buraya kadar gelen bütün güreş severler, siz basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber