Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

UMKE’den nefes kesen tatbikat

20. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) bölge eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

UMKE’den nefes kesen tatbikat

20. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) bölge eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. UMKE ekiplerinin su üstü kurtarma ve zorlu arazide gerçekleştirdiği tatbikatlar gerçeği aratmadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, 2004 yılında kurulan ve 81 ilde faaliyet sürdüren Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2016 yılı itibariyle yaklaşık 6 bin gönüllüsüyle dünya çapında bir tıbbi kurtarma yapılanması haline gelme yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor.

Trakya bölge illerinin yıllık faaliyet planı çerçevesinde gerçekleşmesi planlanan eğitim tatbikatı 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Edirne'nin Keşan ilçesi Mecidiye Uzunkum mevkiinde gerçekleştirildi.

"Tatbikatlar 3 gün sürdü"

UMKE timleri eğitim tatbikatı sırasında, su üstü kurtarma, sarp zorlu arazide yaralıya ulaşma ve gece karanlık ortamda verilen koordinatlara göre olay yerine intikal konusunda senaryo uygulamaları çalışıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nden söz konusu tatbikatlar ile ilgili yapılan açıklamada, 3 gün süren tatbikata katılan 30 kişilik bölge UMKE ekiplerine arazide gece verilen koordinatlara göre pusula ile yön bularak yaralıya ulaşma, yerinde tıbbi müdahale uygulama ve sırt tahtasına sabitleyerek sarp zorlu arazide uzun mesafe taşıyarak 112 ambulans ekibinin beklediği noktaya ulaştırma senaryo çalışması ayrıca ikinci senaryo gereği batma tehlikesi olan kaçak mülteci teknesinde mahsur kalan bir mülteciye zodyak bot ile ulaşılarak su üstü arama kurtarma teknikleri ile tahliye çalışmaları yapılmıştır. Üçüncü senaryo gereği EDAK, AFAD ve UMKE ekiplerinin ortak çalışmaları ile yaklaşık 8 metre yükseklikten sarp ve engebeli kayalık alanda mahsur bir kişiye dikey iniş tekniği ile güvenli bir şekilde ulaşım sağlanmış olup yaralıya bulunduğu mevkide tıbbi müdahale ve sırt tahtasına tespit işlemleri yapıldıktan sonra olay yerinden güvenli bölgeye tahliyesi sağlanmıştır. Tatbikata Edirne İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (AFAD) 6 personeli ile ve sivil toplum kuruluşu olan Edirne Arama Kurtarma Ekibi (EDAK) 8 üyesi ile katılmışlardır" denildi.

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

UMKE’den nefes kesen tatbikat

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber