Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:13 Yorum: 0

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

7 Ülke 43 Şehirde gerçekleşen 9.Uluslararası öğrenci Buluşması 15 Mayıs 2016 Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da...

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

7 Ülke 43 Şehirde gerçekleşen 9.Uluslararası öğrenci Buluşması 15 Mayıs 2016 Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

23-24 Nisan tarihlerinde ilki Erzurum'da gerçekleşen 9.Uluslararası Öğrenci Buluşması renkli görüntülere sahne olmuştu.

Erzurum'da Aziziye Parkında gerçekleşen buluşmaya 48 ülkeden 2 bin 200 öğrenci katılırken binlerce vatandaşta alanda öğrencilerle tanışma fırsatı bulmuştu. İki gün süren etkinlikte misafir öğrenciler kendi kültürlerine ait folklor oyunlarını ve kültürel özelliklerini yansıtma fırsatı bulmuşlardı.

Türkiye genelinde festival havasında geçen öğrenci buluşmasının finaline Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği iki otobüsle katılacak. Yaklaşık 30 ülkeden 90 öğrencinin katıldığı gezide misafir öğrenciler İstanbul'un tarihi turistik yerlerini gezme imkanını bulurken aynı zamanda Miniatürk ve Panaroma İstanbul müzelerini görme imkanı bulacaklar. Pazar günü final programına katılacak olan öğrenciler pazartesi günü Erzurum'a dönmüş olacaklar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal, Derneğin bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin dünyanın her yerinden ülkemize ve Erzurum'a eğitim öğretim maksadıyla gelmiş olan tüm öğrencilere ev sahipliği yapmak amacıyla kurulduklarını söyledi. Aksakal, "Derneğimizin 42 şehirde 52 derneğimiz, derneğimizin olmadığı 27 şehirde de temsilcisi var. 2012 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 2014 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar ile derneğimiz, Erzurum'da öğrenim gören 48 ülkeden yaklaşık 2 bin 200 misafir öğrenciye hizmet etmeyi sürdürmektedir. Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği, misyonunu gerçekleştirirken çalışmalarındaki öncelik sırası; Rehberlik ve Danışmanlık, Eğitim ve Adaptasyon, Burs çalışmalarıdır. "Biz bir Milletiz" sloganıyla yola çıkan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği, misafir öğrenciler için eğitim programları ve sosyal etkinlikler sayesinde farklı farklı coğrafyalardan gelmiş binlerce öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuurunu vermeyi hedeflemektedir. Medeniyet değerimizi öncelikleyerek, ilgilendiğimiz her bölgenin toplumsal, sosyal ve kültürel değerlerini göz önünde bulundurmak suretiyle en iyi çalışmayı ortaya koymak için gayret ediyoruz. Derneğimiz misafir öğrencilerin şehrimizde huzurlu ve mutlu bir eğitim hayatı geçirmesi için üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışmaktadır.Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan biri de Cumhurbaşkanımızın katılacağı final programına katılmak olacak. Öğrencilerimizi Cumhurbaşkanımızla buluşturarak ümmetin bir parçası olduklarını hatırlatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

Ümmetin Gençleri İstanbul’da Buluşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber