Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ağustos 2022 - 15:48 Yorum: 0

Ümraniye’de binlerce kişiye aşure ikramı

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kaynatılan aşureler, Alemdağ Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinlikle 10 bin kişiye ikram edildi.

Ümraniye’de binlerce kişiye aşure ikramı

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kaynatılan aşureler, Alemdağ Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinlikle 10 bin kişiye ikram edildi. Aşure dağıtımı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu'nun katılımıyla vatandaşlara hazırlanan aşureler ikram edildi. Gerçekleşen program dahilinde 10 bin kişilik aşure dağıtılırken, Muharrem ayı genelinde ilçede 4 farklı noktada toplamda 50 bin kişilik aşure dağıtılmış olacak.

Program dahilinde üretilen aşureler kaynatılırken, Başkan İsmet Yıldırım önlük giyerek aşure yapımına dahil oldu. Hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Muharrem ayının 10. gününde aşure gününde yine Alemdağ Caddesi'nde dostlarla beraberiz. Aşure bizim hem dinimizde hemde gelenek ve göreneklerimizde beraberlik ve birlik içerisinde olmamız için güzel bir gün, bayram günü. Bir taraftan da Hazreti Hüseyin Efendimizin de şehit edilmesinden dolayı da ciddi bir hüznümüz var. Cenab-ı Hak Hüseyin efendimizin ve şehit olan diğer sahabenin hepsine gani gani rahmet eylesin. Nice bu günlerde buluşmak üzere. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah" dedi.

Programa katılan Osman Yalçınkaya, "Her sene Ümraniye'de olduğu gibi bu senede yapıldı. Başkanımız bu konuya çok önem gösteriyor bizlerde kendisini destekliyoruz. Bu mübarek günde böyle bir etkinlik yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Ümraniye'ye yakışanda budur. Bunlar bizim kültürümüz, geleneklerimiz bunların yaşatılması bizleri gururlandırıyor inşallah nesiller boyu devam eder" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber