Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 06 Aralık 2021 - 18:13 Yorum: 0

Ümraniye’de “Engel Olma Destek Ol” farkındalık semineri

29 Mayıs Üniversitesi ve Ümraniye Tüm Engelliler Derneği (ÜTED) işbirliğiyle "Engel Olma Destek Ol" farkındalık eğitim semineri düzenlendi.

Ümraniye’de “Engel Olma Destek Ol” farkındalık semineri

29 Mayıs Üniversitesi ve Ümraniye Tüm Engelliler Derneği (ÜTED) işbirliğiyle "Engel Olma Destek Ol" farkındalık eğitim semineri düzenlendi. Seminer, işitme engeli olan katılımcılar için işaret dili ile anlatıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında üniversite öğretim görevlileri, öğrencileri, personelleri ve katılımcılarına yönelik "Engel Olma Destek Ol" farkındalık eğitim semineri gerçekleştirildi. 29 Mayıs Üniversitesinde düzenlenen seminerde, engellilerde iletişim dili, engelli haklarına genel bakış, doğru sanılan yanlışlar ve erişebilirlik mevzuatı ve uygulama örnekleri konu başlıklarına değinildi. Seminere gelen işitme engelli katılımcılar için seminer işaret dili ile de anlatıldı.

Engelli bireylerin sorunların çözümüne dikkat çeken 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, "Sorunları öncelikli olarak hızlı bir şekilde çözmemiz ve tüm hizmet sunum mekanizmalarını ona uygun hale getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olabileceğini düşünerek bu şuur ve hassasiyet ile hareket edersek engelli kardeşlerimizin hayata bakış açılarını ve toplumdan beklentilerini daha sağlıklı bir şekilde anlayabiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Çözüm odaklı yardımcı olacaklarını düşünüyoruz"

Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek isteyen ÜTED Başkanı Yahya Sağlam, "Engel Olma Destek Ol farkındalık çalışmasını seminerlerini zaman zaman okullarda, kurumlarda, üniversitelerde veriyoruz. Bugün de 29 Mayıs Üniversitesi'ne veriyoruz. Zaten sorunlarımızı biliyoruz ama bunları geleceğin yöneticileri olan öğrencilerimize anlatarak sorunlarımızı anlatarak, bize de bu konularda çözüm odağı çözüm odaklı yardımcı olacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber