Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ekim 2017 - 14:43 Yorum: 0

Ümraniye’de geri dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Ümraniye Belediyesi, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarına hız kazandırarak devam ediyor.

Ümraniye’de  geri dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Ümraniye Belediyesi, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarına hız kazandırarak devam ediyor. Belediye, ilçedeki konut, iş yeri ve okullardan topladığı dönüştürülebilir atıklarla hem doğaya hem de ekonomiye destek oluyor.

Geri dönüşüm atıklarını toplama işini de üstlenen Ümraniye Belediyesi, doğal kaynakların israfını önlemek ve ekonomiye değer kazandırmak amacıyla geri dönüşüm faaliyetlerini sürdürüyor. Ümraniye Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmasında ayda ortalama bin ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırdı. Çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla, ilçedeki meskenlerde oluşan geri dönüşüme esas ambalaj atıklarını toplayarak, ekonomiye kazandırıyor.

İlçe geneli okullar, işyerleri ve sitelerde gerçekleştirdiği çevre bilinci seminerleriyle, doğa dostu belediyecilik çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, toplama çalışmalarında 15 kamyon, 2 adet seyyar damper kamyon ve 2 adet denetim aracı olmak üzere toplam 19 araç kullanıyor. Ekipler; sanayi bölgeleri, fabrikalar ve alışveriş merkezleri gibi ambalaj atıklarının fazla olduğu bölgelerde ise kanca vinçli konteynerler ile toplama işlemini sağlıyor.

Ekipler tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra preslenip balyalanarak, geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından hammadde tasarrufu sağlanmış oluyor.

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından belirlenen mesken bazlı ambalaj atık toplama çalışmasının bölge ve günleri şu şekilde;

"Pazartesi; Esenkent, Esenşehir, Madenler, Necip Fazıl Yukarı Dudullu, Şerifali. Salı günü, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç , Aşağı Dudullu, Adem Yavuz, Huzur, Parseller,. Çarşamba; Mehmet Akif Tatlısı, Altınşehir, Çakmak, Tepeüstü, Çamlık. Perşembe; Esenevler, Site Namık Kemal, Armağanevler, Atakent , İstiklal. Cuma; Atatürk, Yamanevler, F. S. Mehmet, Saray, Tantavi, İnkılap. Cumartesi; Dumlupınar, Karabekir, Taopağacı, Elmalıkent, Hekimbaşı, Organize".

Ümraniye’de geri dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Ümraniye’de geri dönüşüm çalışmaları hız kazandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber