Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Ekim 2017 - 15:08 Yorum: 0

Umuttepe bisiklet yolu daha güvenli

KOCAELİ(İHA) – Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kabaoğlu Arızlı arasında bulunan bisiklet yolunda boyama çalışması...

Umuttepe bisiklet yolu daha güvenli

KOCAELİ(İHA) – Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kabaoğlu Arızlı arasında bulunan bisiklet yolunda boyama çalışması gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kabaoğlu-Arızlı bağlantı yolu üzerinde bulunan bisiklet yolu alanında boyama çalışması gerçekleştirildi. 3 kilometrelik alanda gerçekleştirilen çalışmada bisiklet yolu maviye boyandı.

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde bisiklet kullanımını özendirmek amacı ile çeşitli uygulamalar hayata geçiriyor. Vatandaşların daha güvenli ve kolay şekilde bisiklet kullanmalarını sağlandığı çalışmalarda diğer taşıtların güzergahından ayırmak amacı ile bisiklet yolları farklı renge boyanıyor Bu kapsamda 3 kilometre uzunluğundaki Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kabaoğlu-Arızlı bağlantı yolu da mavi renge boyandı.

Özellikle öğrencilerin kullandığı bisiklet yolu, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kadar devam ediyor. Öğrencilerinin yoğunlukla kullandığı yolda yapılan bu çalışma ile güvenlik seviyesi arttırılmış oldu. Fakültelerine bisiklet ile ulaşım sağlayacak öğrenciler yapılan boyama çalışması ile derslerine ulaşımı daha güvenli şekilde sağlamış olacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde 37 kilometrelik bisiklet yolu yapımı gerçekleşti. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelere yapılan bisiklet yolları daha güvenli bir ulaşım için önem arz ediyor. Boyama çalışmaları ile birlikte ise yollar anayoldan ayrılarak daha güvenli bir hale getiriliyor.

Kocaeli halkı genel olarak bisiklete binmeyi sıklıkla tercih ediyor. Özellikle Kocaeli genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan KOBİS Kocaeli genelinde 35 istasyon 210 bisiklet ile vatandaşlara hizmet veriyor. 60 bin 673 üyeye sahip olan bisikletler ile vatandaşlar günde ortalama 5 bin 400 km yol yapıyorlar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber