Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 19:03 Yorum: 0

UNESCO heyeti, Şanlıurfa'da

UNESCO heyeti, Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaret etti

UNESCO heyeti, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (AA) - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) heyeti, Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda incelemelerde bulundu.

UTMK Başkanı Prof Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyet, ilk olarak Harran ilçesindeki konteyner kenti ziyaret ederek kaymakam Selami Yazıcı'dan sığınmacılara ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne geçen heyete, AFAD Şanlıurfa Müdürü Mahmut Sönmez tesis hakkında brifing verildi.

Kamptaki sosyal tesisleri ziyaret eden heyet üyeleri, sohbet ettiği sığınmacılara hediye dağıttı.

Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyareti özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlama amacıyla bugün yaptıklarını söyledi.

UNESCO ve sürdürülebilir bir barış için en önemli unsurun eşitlik olduğunu vurgulayan Oğuz, herkes için eğitim ve iletişimi önemsediklerini ifade etti.

Oğuz, sığınmacıların durumuna ilişkin yöneticilerle görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin yaklaşık 2 milyonu bulan Suriyeli misafirlerimizle kurduğu sağlıklı diyaloğun boyutlarını öğrenmek istedik. Varsa sorunlar yerel yöneticilerle birlikte tartışmak görüşmek onların fikirlerini almayı hedefledik. Komisyon olarak sığınmacılara bakış açımızı göstermek ve raporlar hazırlamak istedik. Amacımız, UNESCO'nun farklı platformlarında Türkiye'nin yaptığı yardımları dile getirmektir."

Ziyarete, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Kültürlerarası Diyalog İhtisas Komitesi Başkanı, Doç Dr. Akif Kireçci, İletişim İhtisas Komitesi Üyesi Dr. Hilmi Bengi ile UTMK heyeti katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber