Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 09 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

UNESCO heyetinin Şanlıurfa ziyareti

Heyet, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdi

UNESCO heyetinin Şanlıurfa ziyareti

ŞANLIURFA (AA) - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu heyeti, Şanlıurfa Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Komisyonun başkan vekili Doç Dr. Akif Kireçci ve beraberindekiler, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Çalışmalarında sona yaklaşılan Şanlıurfa Müzesi'ni gezen heyete, müze müdürü Müslüm Ercan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar bilgi verdi.

Müzenin, Avrupa standartlarının üstünde olduğunu vurgulayan Ercan, "Burada insanlık tarihinin evreleri ziyaretçilere anlatılmaya çalışılacak. 80 milyon liraya mal olması planlanan müzede artık sona yaklaşıldı" dedi.

Kireçci ise müzede tarihe yolculuğa çıktıklarını dile getirdi.

Müze kompleksinde, taş devrinden başlayarak İslam dönemine kadar düzenli bir gezi güzergahının planlandığını gözlemlediğini anlatan Kireçci, "Son yıllarda gezdiğimiz en büyüleyici mekan. Tarih adeta yeniden canlandırılmış. Çok başarılı bir çalışma çıkarılmış emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Heyet, daha sonra geçmişi 12 bin yıl öncesine dayandığı belirtilen Göbeklitepe kazı alanını gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber