Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 10:33 Yorum: 0

Üniversite gençliği deneyimlerini paylaştı

Sivil toplumun karar alma süreçlerinde söz sahibi olması ve üretkenliğin teşviki için Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sivil...

Üniversite gençliği deneyimlerini paylaştı

Sivil toplumun karar alma süreçlerinde söz sahibi olması ve üretkenliğin teşviki için Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sivil Toplum Akademisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı "Üniversiteler Arası Bilgi, Deneyim ve Paylaşım Çalıştayı" ile 111 üniversiteden öğrenci temsilcileri ve kulüp başkanlarını bir araya getirdi.

Estergon Türk Kültür Merkezi Kümbet katında Sivil Toplum Akademisi ve Anadolu Öğrenci Birliği iş birliği ile düzenlenen "Üniversiteler Arası Bilgi, Deneyim ve Paylaşım Çalıştayı", Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerini bilgi ve deneyim paylaşımı için buluşturdu. Konuşmasına "Hepinize "hoş geldiniz" diyorum. Sizleri Ankara'da, Keçiören'de görmek bizleri mutlu etti. Çünkü birçoğunuz Ankara'nın dışından geliyorsunuz" diye başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Diyaloğa açık, karşılıklı tecrübelerden yararlanma ve üretilen bilgiyi paylaşma amaçlı bir programda birlikteyiz" İfadelerini kullandı.

"En iyi sermaye tecrübedir"

Paylaşımın önemine dikkat çeken Başkan Ak, "Bilgi paylaşıldığında değeri artar, tecrübe iyi bir sermaye, iyi bir kazanımdır. O nedenle paylaşıldıkça artı değer oluşur. Yerel yönetimler olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her birinden farklı kazanımlar elde ediyor, vatandaşa ulaşma noktasında avantaj sağlıyoruz. STK'larla birlikte bu şehri yönetiyoruz. Şehirleri kurarken de daha insan odaklı, insanı düşünen şehirler olmasına dikkat ediyoruz. Üniversite gençliğinin de bu anlamda örgütlenmesini ve örgütlü bir toplum içinde yetişmelerini değerli buluyorum" diye konuştu.

"Ülkemizin bölgesindeki durumu ve İslam ülkeleri arasındaki lider konumu bize farklı bir misyon yüklüyor" diyen Ak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Her STK bu nedenle daha bir önem kazanıyor ve farklı bir misyonu taşıyor. Biz Keçiören'e hizmet ederken aynı zamanda Ankara'ya, Türkiye'ye ve bazen dünyaya da hizmet ettiğimizin bilincindeyiz. Keçiören Belediyesi olarak yurt içi ve yurt dışı kardeş belediyelerimizle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Mazlum ülkelere de insani yardım götürüyoruz. En son Cerablus'a yardım götürdük. Suriye'de Rakka, Irak'ta Telafer ile kardeş belediyeydik ama maalesef terör örgütü DAİŞ'in işgaline uğradı iki yer de. İnsanlar oralardan göçmek durumunda kaldılar, yine de o bölgede yaşayan insanlarla iletişim kurmaya çalışıyoruz."

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduğunu hatırlatan Ak, Siyasal Vakfı aracılığıyla hala iletişimi sürdürdüklerini dile getirdi. Üniversitenin aynı zamanda hayatı okumaya da katkı sunduğunu söyleyen Başkan Ak, "Bulunmuş olduğunuz şehrin içerisinde yaşamış olduğunuz toplumu da okumanız lazım ve onunla alakalı bazı çalışmaların içerisinde olmanız lazım. Yaşadığınız şehrin sosyal dokusuna dair etkinliklere katılmaya, dayanışma kültürünü yaygınlaştırarak farklı sivil toplum çalışmalarının içinde yer almaya da gayret etmelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'de 70 il 103 üniversitede faaliyet yürüten Anadolu Öğrenci Birliği'nin Başkanı Abdulvahit Yücel, toplantının verimli geçmesi ve ülke gençliğine faydalı olması temennisinde bulunarak, Keçiören Belediyesi'ne toplantıya katkılarından ötürü teşekkür etti.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ise üniversite gençliğinin manevi değerlere bağlılığının önemi ve fikir dünyalarının zenginleşmesi gerektiği üzerinde durdu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber