Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Üniversite hayalini gerçekleştirmek istiyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren Mehmet Yangın (67), üniversite okumak için gireceği YGS sınavını heyecanla bekliyor

Üniversite hayalini gerçekleştirmek istiyor

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine bağlı Darsu köyünde yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Yangın, üniversite hayalini gerçekleştirmek için gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) heyecanla bekliyor.

Yangın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra kendi işini kurduğunu belirterek, uzun yıllar Türkiye'nin sanayisine katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.

1960'tan itibaren sanatını ilerletmeye çalıştığını ve birçok meslek erbabı yetiştirdiğini ifade eden Yangın, şöyle konuştu:

"Hep içimde bir ukde olarak kaldı okuyamamak. İlkokulda öğretmenim 'sizi Kastamonu'ya gönderelim, okuyun' dedi. Babam zaten gurbetteydi, okula giderken de yoklukla çok savaştık. O zaman çanta, defter nerede. Ayağımızda ayakkabı bile yoktu, çoğu zaman yarı çıplak ayakla karda okula gidip geldik. İşlerimi çocuklarıma devrettim, emekli oldum hem imkan doğdu hem zaman. Açıktan da olsa bir üniversite bitirmek için pazar günü Kastamonu'da YGS sınavına gireceğim."

Yangın, geçen yıl ilk kez YGS'ye girdiğini, acemilik yaşadığı için barajı aşamadığını aktardı.

Bu sene geçen yılın telafisini yaparak, gücü yettiğince sınava hazırlandığını belirten Yangın, "İlk olarak ortaokul ve liseyi btirdim, şimdi de üniversiteyi açıktan da olsa bitirmek, yarım kalan hayalime geç de olsa kavuşmak istiyorum. Okumanın yaşı yok, herkesin okumasını isterim" diye konuştu. 

Mehmet Yangın, eğitimin yanı sıra Türkiye'deki bütün insanların okuma alışkanlığı kazanmaları ve genel kültür seviyelerini yükseltmeleri gerektiğini kaydetti. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber