Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:01 Kars’ta dumandan zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti13:00 Milletvekili Ölmeztoprak: “ Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”13:00 Malatya’da uyuşturucu operasyonu12:58 Manisa Büyükşehir’den 286 öğrenciye çevre bilinci eğitimi12:57 Mersin’de ’daha temiz ve sürdürülebilir deniz ekosistemi için’ çalıştay düz...12:57 Güzel İzmir isimli caretta soluğu Mısır’da aldı12:56 Lezita’dan yeni açıklama: "Greve çıkan işçilerin yerine hiç kimse istihdam...12:55 Çanakkale’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi12:55 Hakkari’de yasadışı bahis operasyonu12:55 Antalya- Isparta yolunda otobüs ile çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kay...12:54 Başkan Gürtürk: “Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’miz 36 yaşında “12:52 Kontrolden çıkan otomobil, otobüs durağına çarptı: 1’i ağır 3 yaralı12:52 Yağış kazayı beraberinde getirdi, İstanbul istikameti 1 buçuk saat kapalı k...12:52 Başkan Engin Uysal: "Borçsuz bir belediye bırakan Sahvet Ertürk’e teşekkür...12:52 Kapı kilidini kırdıkları otomobilden 4 bin liralık eşya çaldılar12:47 Galatasaray’da seçim tarihi belli oldu12:43 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Jeoloji Kurultayı’nın altın sponsoru...12:43 Belarus’un en büyük turizm fuarı ilgi görüyor12:43 Kayseri Serbest Bölge, hizmetlerle yeni yatırımcıların gözdesi oldu12:43 Pakistan’daki sel ve yıldırımlarda can kaybı 87’ye yükseldi
Eğitim 14 Aralık 2018 - 15:33 Yorum: 0

Üniversite ile İş-Kur arasında Kahve ustası eğitimi protokolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü arasında yiyecek ve içecek sektörünün kalifiyeli eleman ihtiyacının karşılanması...

Üniversite ile İş-Kur arasında Kahve ustası eğitimi protokolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü arasında yiyecek ve içecek sektörünün kalifiyeli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla kahve yapımı ustası eğitimi projesi protokol imzalandı. Projenin yürütücülüğünü Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü yapacak.

Protokolün imza töreninde konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "İş-Kur Muğla İl Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz bu proje, tüm öğrencilerimizin katılımına açık olduğu gibi özellikle turizm fakültesi öğrencilerimizi hedef alıyor. Bu projenin faaliyete geçmesi ile öğrencilerimiz mezuniyet öncesi önemli bir mesleki beceri daha kazanmış olacaklardır. Böylelikle öğrencilerimiz; dünya kahvelerinin hazırlanması ve sunumu, Süt ve kahve kültürü ile ilgili pratik bilgiler edinerek, profesyonel bir Barista (Kahve yapımı ustası) olma yolunda ilk adımı atacaklar. Projenin bir başka önemli boyutu da öğrencilerimiz bu eğitimi alırken, İş-Kur tarafından kendilerine belirli bir ücret de ödenecek olmasıdır. Emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ederim. Bu anlamda, Kamu, Özel Sektör ve Üniversite işbirliğinin güzel bir örneği olan bu projenin, ülkemize ve turizm sektörüne hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Projenin Yürütücülüğünü yapan Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burhan Kılıç ise; "Üniversitemizin misyon ve vizyonuyla uyum içinde olan bu tarz projelerle, nitelikli ve sektörün ihtiyaç duyduğu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yiyecek-İçecek İşletmeciliği bölümü öğrencilerine yönelik olarak başlattığımız bu projeye öğrencilerimizden yoğun bir talep geldiği için, önümüzdeki yıl projede yer alamayan Turizm Fakültesi'ndeki diğer bölüm öğrencilerinin de projeden faydalanmalarını sağlayacağız. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek olan eğitimler ile öğrencilerimize yiyecek-içecek sektörünün gerektirdiği donanımların sağlanması adına önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber