Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Nisan 2014 - 10:03 Yorum: 0

Üniversite öğrencilerinden miniklere çevre eğitimi

YALOVA (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yalova İl Temsilciliği öncülüğünde Yalova Üniversitesi (YAÜ) Sosyal Hizmetler yüksek lisans...

Üniversite öğrencilerinden miniklere çevre eğitimi

YALOVA (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yalova İl Temsilciliği öncülüğünde Yalova Üniversitesi (YAÜ) Sosyal Hizmetler yüksek lisans öğrencileri tarafından ana okulu öğrencilerine çevre bilinçlendirme eğitimi verildi.

Benim Okulum Anaokulunda, minik öğrencilere çevrenin temiz tutulması, suyun tasarruflu kullanılması, atık pillerin zararları ve atıkların geri dönüşümü konularında eğitim kapsamında çalışma yapıldı.

 

Öğrenciler, 6 haftalık atölye ve görsel çalışma esnasında çevre derslerinin yanında günlük hayatta sık karşılaştıkları çevresel konular hakkında da bilgilendirildi. "Sağlıklı beslenme" konusu işlenirken kola şişesine süt dökerek zararlı maddelerin ayrışımı gösterildi.

Çevre derslerinde ise ormanların yararları, ağaçların havayı nasıl temizlediği, çevre kirliliği konusunda örnekler verilerek iyi davranışlar anlatıldı.

Anaokulunun kurucu müdürü Meryem Körükçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, YAÜ öğrencilerinin çevre bilinçlendirme eğitimi vermek için okullarını tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çevreye karşı öğrencilerin bilinçlendirilmesi için üniversite, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, belediyeler ve TEMA gibi sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Bu yaklaşımla öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmaları sağlanıyor. Bundan sonra da eğitimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber