Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Eğitim 26 Eylül 2018 - 12:33 Yorum: 0

Üniversite öğrencilerine davullu zurnalı karşılama

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) okumak üzere kente gelen kız öğrenciler, davul ve zurnayla karşılandı.

Üniversite öğrencilerine davullu zurnalı karşılama

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) okumak üzere kente gelen kız öğrenciler, davul ve zurnayla karşılandı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Beşminare Kız Yurduna yeni kayıt yaptıran öğrenciler, davul zurna eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Yurdun bahçesinde şiirlerin okunması, Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirilmesiyle başlayan karşılama, davul zurna eşliğinde öğrenci ve velilerin halay çekmesiyle devam etti.

Yurt yönetimi, yeni kayıt yapan öğrencilere bal, ceviz, kurabiye, meyve suyu ve çay ikram etti.

Etkinlikte konuşan Bitlis KYK İl Müdürü Savaş Bulan, kurum olarak 6 yurtta beslenme, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını gidermek için hizmet verdiklerini söyledi. Bin 756 kız öğrenci, 783 erkek öğrenci olmak üzere 2 bin 939 öğrenciyi barındırmak için hazır beklediklerini ifade eden Bulan, "Şu anda yaklaşık 150 misafir öğrencimiz mevcut. Bizler sadece barınma ve beslenme ihtiyacı için değil, aynı zamanda üniversite eğitimi dışında çeşitli kurslar ve sportif faaliyet düzenliyoruz. Zaten yeni gelen öğrencilerimiz bunları atölye çalışmalarımızda göreceklerdir. Buradaki çalışmaları hep birlikte yürütmüş olacağız" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da, öğrencilerin başarılı bir yıl geçirmelerini ümit ettiğini dile getirdi. Yurt hayatının eğitim öğretim hayatından çok önemli olduğunu aktaran Yardım, "Yeni kayıt yapan öğrencilere şunu ifade etmek istiyorum. Bitlis Eren Üniversitesinin akademik hayatın ötesinde bir de Bitlis'i keşfetmenizi tavsiye ederim. Bitlis medeniyetlere beşiklik yapmış, nasıl bir kadim kenttir? Hangi ilmi şahsiyetlere ev sahipliği yapmış? Ahlat nasıl bir kültür ve tarih derinliğine sahiptir? Adilcevaz nasıl bir doğal güzelliğine sahiptir? Mutki, Hizan ve Güroymak nasıl ilçelerdir? Buraları da gezmenizi isterim. Bitlis'i biliyorsunuz çok kar alan bir şehir. Bu karı başka bir yerde göremezsiniz. Özellikle Rahva, Türkiye'nin en çok kar alan bölgesi. Bunu da aslında fırsata çevirmenizi isterim, en azından kayak yapın. Biz idareciler olarak her zaman sizlere kapımız açık olacaktır. Bunu zaten önceki talebelerimiz biliyorlar. Bir baba edasıyla, bir ağabey edasıyla her zaman sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim" diye konuştu.

Etkinliği düzenleyen Beşminare Yurt Müdiresi Sema Tokmak ise, yeni kayıt yapan öğrencilerle yakından ilgilenerek, başarılar diledi.

Üniversite öğrencilerine davullu zurnalı karşılama

Üniversite öğrencilerine davullu zurnalı karşılama

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber