Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Ekim 2016 - 12:18 Yorum: 0

Üniversite öğrencilerine "üçüncü göz" konferansı

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi tarafından öğrencilere "İş dünyasında karar vermek için üçüncü göz: İstatistik" konulu konferans...

Üniversite öğrencilerine 'üçüncü göz' konferansı

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi tarafından öğrencilere "İş dünyasında karar vermek için üçüncü göz: İstatistik" konulu konferans verildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok'ın konuşmacı olduğu konferansa öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Erkan Işığıçok, "Hepimizde iki göz var, ama rekabet ortamında iki göz yetmiyor. Bugün üçüncü gözümüzü keşfedeceğiz. İş dünyasında fark oluşturmak, karar vermek ve değer katmak için üçüncü göz mühimdir. O göz bilim gözüdür. Bilimin ilkelerini yerine getirdiğimizde üç tane gözümüz oluyor. Mistik bir ifade değil. Gönül ister ki bu tip faaliyetlere sanayiciler de gelsin. Olaylardan önce harekete geçerek, önleyici tedbir almaya katkı sağlayan, yenilikçi ve sistematik yaklaşımlara sahip olan istatistik, bu noktada yöneticilerin üçüncü gözü olarak değerlendirilebilir. İstatistik bir araçtır, tekniktir, yöntemdir. Yönetim faaliyetlerinde, vizyon oluşturma ve stratejik planlama, kritik başarı faktörlerini oluşturma, hedefleri belirleme, kritik performans göstergelerini (KPI) belirleme, denetleme ve izleme vb. faaliyetler son derece önemli yer teşkil eder. Kuşkusuz, bu faaliyetlerin temeli ölçmeye ve veriye dayanır. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemezseniz yok olup gidersiniz. O halde, yönetim performansının artırılmasında istatistikten ve bilimden yararlanmak kaçınılmaz görünmektedir" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine "üçüncü göz" konferansı

Üniversite öğrencilerine "üçüncü göz" konferansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber