Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Cinayetin yaşandığı minibüsü satın alarak Hatay'a götüren Karakuş: "Bu araç Özgecan cinayetiyle ilgiliymiş benim bundan bilgim ve haberim yoktu. Bu araç hiçbir kooperatifte de çalışmıyor"

Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

HATAY (AA) - Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü olayda kullanılan minibüsün Hatay'a satıldığı ortaya çıktı.

Aracı geçen hafta Mersin'den satın aldığını belirten Aziz Karakuş AA muhabirine yaptığı açıklamada, minibüsün Özgecan Aslan cinayetinde kullanıldığını bilmediğini söyledi. İnternette gördüğü ilan üzerine Mersin'e giderek aracı satın aldığını ve bu konuda kendisine bilgi verilmediğini ileri süren Karakuş, aracı daha sonra ticari amaçla başka birine sattığını ancak henüz yeni sahibine teslim etmediğini anlattı.

Karakuş ''Ben bu aracı internette gördüm ve Mersin'e giderek satın aldım. Aracı aldıktan 2-3 gün sonra başka birine sattım. Bu araç Özgecan cinayetiyle ilgiliymiş benim bundan bilgim ve haberim yoktu. Bu araç hiçbir kooperatifte de çalışmıyor'' diye konuştu.

- Üniversiteye öğrenci taşıyacağı iddiaları

Bu arada aracın Hatay'da üniversiteden kent merkezine öğrenci taşıyan Özat Kooperatifi'nde çalışan bir kişi tarafından satın alındığı yönündeki haberler üzerine açıklama yapan kooperatifin yönetim kurulu başkanı Mehmet Suphi Yılmaz, haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Türkiye'yi yasa boğan üzücü olayda kullanılan minibüs ile kooperatiflerinin adının kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Yılmaz, aracın üyeleri tarafından satın alınmadığını ifade etti.

Yılmaz, şunları söyledi:

''Çeşitli basın organlarında Özgecan'ın katledildiği minibüsün Özat Kooperatifi'ne satıldığı ve üniversiteye öğrenci taşıyacağı yönündeki haberlerle ilgili Özat Kooperatifi ailesi olarak tüm Türkiye'yi yasa boğmuş bu üzücü olayda kullanılan minibüsün bizimle adının anılması bile kabul edilemez olmakla birlikte kooperatifimizin hiçbir üyesi tarafından satın alınmadığını tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Özgecan'ın üzüntüsünü derinden hisseden ve katillerini lanetleyen Özat Kooperatifi ailesi olarak bizimle hiç ilgisi olmayan bu minibüsün ibret anıtı haline getirilmesini düşünmekteyiz. Tüm bunlara ek olarak kuruluşumuzdan bu yana koruduğumuz etik ve ahlaki değerlerimize böylesine çirkin bir iftira atanları kınıyor, bu olayla ilgili yasal yollara müracaat edeceğimizi bildiriyoruz.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber