Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Eylül 2014 - 14:13 Yorum: 0

Üniversite öğrencisinin darbedildiği iddiası

KTÜ Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan Tuna Göre, bir grubun saldırısının ardından hastanede tedavi altına alındı

Üniversite öğrencisinin darbedildiği iddiası

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) eğitim gören Metehan Tuna Göre, darbedilmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Göre (24), gece saatlerinde Kalkınma Mahallesi'nde kaldığı yurda gidişi sırasında bir grubun saldırısına uğradı.

Başı ve vücudunun farklı yerlerine aldığı darbeler sonucu yaralanan Göre, karakola giderek kendisine saldıran kişilerden şikayetçi oldu. Göre, sağlık raporu almak için gittiği Fatih Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındı.

Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Göre'nin hayati tehlikesinin sürdüğü, beyninde kalıcı hasar oluşmaması için 3 gün süreyle uyutulacağı öğrenildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, Göre'yi darbettiği ve üniversitede öğrenci oldukları iddia edilen E.V, A.M. ile ismi açıklanmayan bir kişiyi daha gözaltına aldı.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci ise KTÜ Rektörlüğü önünde bir araya gelerek olayı protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tuğba Öztürk, Metehan'a saldırının ilk defa yapılmadığını öne sürerek, daha önce de aynı grup tarafından aynı mahallede saldırıya uğrayan arkadaşlarının suç duyurusunda bulunduğunu, bu kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Buna rağmen herhangi bir geri dönüş olmadığını ifade eden Öztürk, "Bu ve daha önce de göğüs gerdiğimiz diğer saldırıları kimin gerçekleştirdiği bellidir. KTÜ'de, üniversite yönetimince tanınan ve desteklenen öğrenci derneğinde yuvalanan, üniversitelilerin canına kast eden faşist bir çete vardır" dedi.

Açıklama sırasında gruptakilerden bazıları görüntü almaya çalışan bir polis memuru ile tartıştı. Kısa süren tartışmanın ardından gruptakiler, açıklamanın tamamlanmasıyla olaysız şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber