Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Ağustos 2017 - 14:43 Yorum: 0

Üniversite rektörü, yeni öğrencilerini otogarda bizzat karşılıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversiteye kesin kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencilerini Burdur Belediyesi...

Üniversite rektörü, yeni öğrencilerini otogarda bizzat karşılıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversiteye kesin kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencilerini Burdur Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bizzat karşılıyor. Öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Korkmaz, veli ve öğrencilerle sohbet ederek, birlikte kahvaltı ediyor.

Öğrencilerin yeni bir şehirde yaşama psikolojisini çok iyi anladığını anlatan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "O psikolojiyi ben çok iyi bilirim. Bir yere ilk defa varmanın, oranın atmosferine uyum sağlama, geçiş dönemi. Bundan dolayı sizde ülkemizin her bir noktasından Van'dan, Iğdır'dan, Aydın'dan, Ankara'dan, Adana'dan değişik yerlerden farklı bir yere geliyorsunuz. Belki daha önce gelenleriniz olmuş olabilir ama büyük çoğunluğunuzun, gençlerimizin ilk defa geldiğini tahmin ediyorum. Buraya gelmenin psikolojik bir bariyeri olur. Bulunduğunuz ortamdan farklı olduğu için değişik gelir, soğuk gelir, onun için buradayız. Burada kayıt döneminde ailelerimizle öğrencilerimizi karşılayarak bu geçişi, uyumluluğu sağlamak bakımından karşılama yapıyoruz. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemizin öğrencisiyle bütünleşmesi ve öğrencisine bakışı, eğitime bakışını ortaya koymak bakımından, ben bugün geliyorum buraya ama arkadaşlarımız kayıt sürecinin ilk gününden bu yana buradalar. Bitişine kadar da burada olacağız. Sizlerin fikirlerini, düşüncelerini önemsiyor, olumlu düşüncelerini dahi daha da olumlu noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Burası bir öğrenci şehri, bundan sonra da öğrenci şehri olmaya aday bir şehir" dedi.

"Yaklaşık 34 bin öğrenci gelecek"

MAKÜ'de yeni akademik yılda yaklaşık 34 bin öğrenciye eğitim verileceğini kaydeden Rektör Korkmaz, "Bu yıl üniversitemizde yaklaşık olarak 34 bin öğrencimiz olacak. Merkezde 20 bine doğru yaklaşıyoruz. Biz bugün burada sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Sizler Burdur ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bir bireyi olarak burada iyi bir eğitim alacaksınız. Güvenli bir şehirde olduğunuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kayıt için gelen bazı öğrenci velileri de böyle bir uygulama ile karşılaştıkları için çok memnun olduklarını söyleyerek, "Biz burada yanlarında değiliz, çocuklarımızın anası, babası, ailesi sizlersiniz. Çocuklarımız sizlere emanet" dedi. Veliler, "Bir üniversitenin böyle bir karşılama gerçekleştirmesi hem çocuklarımızı, hem de bizleri çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Kahvaltı sonrası üniversiteye ait servislerle kampüse çıkacak öğrencileri uğurlayan Rektör Korkmaz, yeni öğrencilerle ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Üniversite rektörü, yeni öğrencilerini otogarda bizzat karşılıyor

Üniversite rektörü, yeni öğrencilerini otogarda bizzat karşılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber