Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Mart 2017 - 09:33 Yorum: 0

Üniversite tercihlerinde dil imkanları ön planda tutuluyor

Ankara Educatürk Yüksek Eğitim Günlerinde konuşan Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, üniversite adayı öğrencilerde gelecek...

Üniversite tercihlerinde dil imkanları ön planda tutuluyor

Ankara Educatürk Yüksek Eğitim Günlerinde konuşan Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, üniversite adayı öğrencilerde gelecek ve meslek kaygısının yüksek olduğunu, öğrencilerin öncelikle öğrenim görmek istedikleri bölümleri araştırırken, çift anadal, yüksek lisans ve yabancı dil imkanlarını da ön planda tuttuklarını söyledi.

YGS sonuçlarının açıklamalarına denk gelen Ankara Educatürk Yüksek Eğitim Günleri, heyecanlı öğrenci kitlesine ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 30 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen fuarda öğrenciler Nişantaşı Üniversitesinin Nişantaşı University London Language Application Center (Londra Dil Uygulama Merkezi) ve Nişantaşı University Dublin Language Application Center (Dublin Dil Uygulama Merkezi) ile ilgili sorularını yönelttiler. Fuarda, YGS puanlarına göre meslek yüksekokulu bölümlerini araştıran öğrenciler, LYS'ye de referans olacak puan tablolarıyla lisans bölümleri hakkında bilgi edindiler. Bölümler hakkında detaylı bilgiler edinmeye çalışan öğrencilerin farkındalıklarının çok yüksek olduğunun altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, üniversite adayı öğrencilerde gelecek ve meslek kaygısının yüksek olduğunu savundu. Öğrencilerin öncelikle öğrenim görmek istediği bölümleri araştırırken, çift anadal, yüksek lisans ve yabancı dil imkanlarını ön planda tuttuklarını söyleyen Karataş, salt lisans eğitiminin yeterli olmadığı konusunda öğrencilerin bilinçli olduklarını anlattı. Özellikle yabancı dil eğitiminin yükseköğrenimde çok değerli olduğunun bilincinde olan öğrenci sayısının yadsınamaz olduğunu söyleyen Hatice Karataş şu bilgileri paylaştı:

"Hangi bölümü okursanız okuyun, iş görüşmesine gittiğinizde diğer adaylara göre sizde bir ayırıcı özellik aranır. Yüksek lisans veya deneyimden daha önemli olarak İngilizce ve bir ikinci dil bilginiz sorgulanır. Eğer iyi bir İngilizceye sahipseniz işe girme şansınız yüksektir."

"İngilizce bilenler daha rahat işe giriyor"

Yetkili kurumlar tarafından yapılan araştırmalara göre işe yerleşenlerin yüzde 92'sinin İngilizce bilenlerden oluştuğunun bilgisini veren Karataş, "Gençler son birkaç yıldır yurt dışında eğitim görmek ve yabancı dil eğitimi almak konusunda ciddi bir araştırma içerisindeler. Global dünyada özellikle İngilizce bilmenin artık şart olduğunu, yanı sıra ikinci bir yabancı dil öğrenmenin de önem arz ettiğini biliyorlar. Bu nedenle de, üniversite seçerken iyi İngilizce imkanı sunan üniversiteleri tercih ediyorlar" dedi.

Nişantaşı Üniversitesi Londra ve Dublin'de

Nişantaşı Üniversitesi olarak öğrencilerine Londra ve Dublin imkanlarıyla "iyi İngilizce" öğrenme fırsatı verdiklerini ifade eden Hatice Karataş, "Şu an Londra Dil Uygulama Merkezimizde ilk grup öğrencilerimiz dil eğitimlerini sürdürüyorlar. Diğer grup öğrencilerimiz önümüzdeki haftalarda Londra'ya gitmeye başlayacaklar. Mayıs ayı itibariyle de Dublin'deki Dil Uygulama Merkezimize öğrenci gruplarımız gidecekler. Yabancı dil anavatanında öğrenilir sloganıyla öğrencilerimize "iyi İngilizce" imkanı sunmaktayız" diye konuştu.

Üniversite tercihlerinde dil imkanları ön planda tutuluyor

Üniversite tercihlerinde dil imkanları ön planda tutuluyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber