Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Temmuz 2014 - 17:48 Yorum: 0

Üniversite yerleştirme sonuçları

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Karaman: "Bizim hedefimiz üniversitemizi uluslararası arenada tanınan, bilinen ve tercih edilen bir üniversite haline getirmektir. Her geçen gün üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısını da arttırmaktayız"

Üniversite yerleştirme sonuçları

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Bizim hedefimiz üniversitemizi uluslararası arenada tanınan, bilinen ve tercih edilen bir üniversite haline getirmektir. Her geçen gün üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısını da arttırmaktayız" dedi.

Karaman, Rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, 2014 ÖSYS sonuçlarının açıklandığını anımsattı.

Üniversitenin kontenjanının hem iki hem de dört yıllık programları yüzde 93 oranında dolduğunu ifade eden Karaman, "Geçen sene bu rakam yüzde 84'dü. Bu sene yüzde 93'e çıkması üniversitemiz ve ilimiz açısından güzel durumdur. Bunda birkaç faktör etkili olmuştur. Bu anlamda vakfımızın destekleri ve üniversitemizin gittikçe kurumsallaşması, altyapının oluşması eğitim ve öğretim kalitesinin de artması etkili olmuştur" diye konuştu.

Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulan bir üniversite olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz üniversitemizi uluslararası arenada tanınan, bilinen ve tercih edilen bir üniversite haline getirmektir. Her geçen gün üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısını da arttırmaktayız. Bu sene bu sayının dışında 220 uluslararası öğrencimiz yeni kayıt yaptıracak. Hedefimiz hem eğitim öğretim kalitesini artırmak hem de üniversitemizde okuyan öğrencileri yurt dışına açmak. Burada çok fazla, üniversitenin öğrenci sayısı artsın diye bir beklentimiz ve de ileriye dönük bir hedefimiz yoktur. Biz nitelikli öğrenci sayısının artmasından yanayız."

Son 10 yılda Türkiye'de üniversite sayısının arttığını bununla üniversitelerin kontenjanlarının da arttığını ifade eden Karaman, şöyle devam etti:

"Bütün bu  rakamlarının artmasına rağmen üniversitemizin mevcut kontenjanlarının dolması üniversitemizin tercih edildiğini gösterir. Burada özellikle vakfımızın özellikle başarılı öğrencilere bin 500 liraya kadar teşvikler veriyor. Gelen öğrenci aylık bin ve bin 500 liraya kadar burslu okumuş olacak. Bu önemli bir faktördür. Üniversitemizin kendisini ispatlamaya başlaması da vakfın desteği yanında etkili olmuştur." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber