Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Aralık 2017 - 16:18 Yorum: 0

Üniversitede düzenlenen Kudüs eylemine öğrenciler ilgi göstermeyince yaşlılar katıldı

Türkiye'nin 81 vilayetindeki devlet üniversitelerinde düzenlenen "Kudüs'e sahip çık" eylemine Bursa'da üniversite öğrencileri ilgi göstermedi.

Üniversitede düzenlenen Kudüs eylemine öğrenciler ilgi göstermeyince yaşlılar katıldı

Türkiye'nin 81 vilayetindeki devlet üniversitelerinde düzenlenen "Kudüs'e sahip çık" eylemine Bursa'da üniversite öğrencileri ilgi göstermedi. Eyleme üniversite mescidinden çıkan ihtiyarlar destek verdi.

81 vilayetteki devlet üniversitelerinde aynı anda düzenlenen Kudüs eylemine Uludağ Üniversitesi'ndeki öğrenciler ilgi göstermeyince, üniversite mescidinden çıkan yaşlı vatandaşlar katıldı. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden 10 kişinin katıldığı Kudüs eylemine gençlerin ilgi göstermemesi yaşlıları üzdü. Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan mescidin önünde yapılan eylemde konuşan Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu Başkanı Enes Ak, "Küresel dünya sisteminin çatırdamasıyla ortaya çıkan endişe, emperyalistleri gün geçtikçe daha da korkutmakta ve iktidarlarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu gün geçtikçe derinleştirmektedir. Ekmeğini şiddetin üzerinden kazanan bu şer odaklarının son hamlesi, peygamberlerin bir çoğunun yaşamış olduğu, insanlığın ortak mirası Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesidir. Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin'in işgaline duyarsızlık, bugün olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme grişimi, bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber, yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs'ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi, ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir" dedi.

Üniversitede düzenlenen Kudüs eylemine öğrenciler ilgi göstermeyince yaşlılar katıldı

Üniversitede düzenlenen Kudüs eylemine öğrenciler ilgi göstermeyince yaşlılar katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber