Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Şubat 2022 - 09:58 Yorum: 0

Üniversitede “Kadın Sağlığı” konferansı gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) bünyesinde düzenlenen Kadın ve Aile Konferansları serisinin...

Üniversitede “Kadın Sağlığı” konferansı gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) bünyesinde düzenlenen Kadın ve Aile Konferansları serisinin beşincisi "Kadın Sağlığı" başlıklı e-konferans, Öğretim Görevlisi Kübra Yavuz'un yönlendiriciliği ve Öğretim Görevlisi Dr. Nesrin İpekçi'nin sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan İpekçi, kadın sağlığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.

Kadın sağlığını etkileyen bazı faktörlerin varlığının kadın sağlığını olumsuz etkilediğini belirten İpekçi, bu faktörler arasında kadının eğitim seviyesi, statüsü, doğurganlık özellikleri, anne ölümleri, doğum öncesi bakım hizmetleri, çalışma hayatına katılım, evlilik yaşı ve adölesan gebeliklerin bulunduğunu vurguladı.

İpekçi, kadınlarda sık görülen hastalıkların başında yüzde 23.9 ile meme kanserinin geldiğini aktardı. Bu nedenle kadınların aylık olarak düzenli bir şekilde kendi kendine meme muayenesi yapmalarının ve farklılık görüldüğü takdirde Aile Hekimi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'ne başvurmalarının önemine değindi.

Kadın ve erkekte görülen kolorektal kanser konusunda da farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çeken İpekçi, Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği üç kanser türünde; meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramalarının yapıldığını vurguladı. E-konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber