Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ağustos 2016 - 13:58 Yorum: 0

Üniversitede kayıt dönemi başladı

Bingöl Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt heyecanı başladı.

Üniversitede kayıt dönemi başladı

Bingöl Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt heyecanı başladı. Kayıt işlemleri 19 Ağustos'a kadar devam edecek.

Bingöl Üniversitesi için belirlenen 3 bin 810 kontenjandan 3 bin 499'unu tercih eden öğrenciler, 19 Ağustos'a kadar kayıt yaptırabilecek. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 16 Ağustos tarihinde alındı. Genç Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 17 Ağustos'ta alınacak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi için ise 18 Ağustos'ta kayıt yapılabilecek. Fen Edebiyat Fakültesi'nin kayıtları da son gün olan 19 Ağustos'ta alınacak.

Kayıtlar 19 Ağustos'ta sona erecek

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt yapma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustosta son bulacak. Elektronik kayıtlar ise 15 Ağustosta sona ermişti. Kayıt için adayların Bingöl Üniversitesine, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Bingöl Üniversitesi için ÖSYM'nin belirlediği tercih rehberindeki 3 bin 810 kontenjandan 3 bin 499'u dolmuştu. Bu sonuçlarla 14 bin 500'ün üzerine çıkacak olan öğrenci sayısının yatay geçiş, uluslararası öğrenci, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile beraber 15 bini bulması bekleniyor.

Üniversitede kayıt dönemi başladı

Üniversitede kayıt dönemi başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber