Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

"Üniversiteler Kış Spor Oyunları"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenecek kış spor oyunları, 40 üniversiteden 800 sporcunun katılımıyla başlıyor

'Üniversiteler Kış Spor Oyunları'

ERZURUM (AA) - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenecek "Üniversiteler Kış Spor Oyunları", 800 sporcunun katılımıyla başlıyor.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek kış spor oyunları, alp disiplini, snowboard, kuzey disiplini, curling, buz hokeyi, buz dansı ve buz pateni branşlarında yapılacak.

Yaklaşık 50 üniversiteden 800 sporcunun katılacağı "Üniversiteler Kış Oyunları"nda öğrenciler dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Federasyonun as başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Erzurum'daki Müceldili Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında, kentin Türkiye Üniversite Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığını, buna benzer önemli şampiyonalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nı da organize ettiklerinin altını çizen Sunguroğlu, "Erzurum, kış sporlarında dünyada bir marka oldu ve bu alanda başarısını kanıtladı. Onun için Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nı burada düzenliyoruz. 40'a yakın üniversitemizden 800 katılımcı gelecek. Kardeşçe, dostça el ele yarışacaklar. Dostluk kazanacak, kardeşlik kazanacak" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de 12 Mart'ın Türkiye için istiklal, hürriyet, cumhuriyet ve demokrasi demek olduğunu, dadaşın Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerine geçit vermeyip, vatan savunmasında gösterdiği üstün kahramanlığın tüm tarihte övünç vesilesi olduğunu belirtti.

"Hiçbir belgeye dayanmayan sözde Ermeni soykırımı iddialarına en güzel yanıt Erzurum topraklarında var olan şehitlerimizdir" diyen Sekmen, burada onlarca şehit yattığını ifade etti.

Bir gazetecinin, özelleştirmeye devredilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin belediyeye devredilmesi konusunda engellemelerin olduğu yönündeki soru üzerine Sekmen, şöyle konuştu:

"Gerekli talimatı bizzat sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Sonra da Başbakanımız talimat verdi. 14 milyon civarında hazineden özelleştirmeye bütçe aktarılması söz konusu. Bu bütçe aynen bize aktarılamıyor. O bütçe gerekli yatırım aşaması tamamlandıktan sonra bize devredilecek. Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala bey, bu konuda büyük gayret gösterdi. 14 milyon liralık bir yatırım. Gondollar başta olmak üzere su tutmayan göletin yapımı, onarımı, telesiyejdeki arızalar giderilecek. Bundan dolayı bir gecikme söz konusu. Muhtemelen bu yatırımdan sonra bize devredilecek."

Sanatçı İbrahim Erkal da "Erzurumlu olmak çok güzel. Allah Erzurum'u korusun" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber