Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 26 Haziran 2015 - 08:16 Yorum: 0

Üniversitelere 'kalite akreditasyonu' dönemi

Türkiye'deki üniversite sayısının 200'leri bulması, öğrenci sayısının da son 12 yılda üç kat artması nedeniyle, üniversiteler arasındaki kalite farkının açılması, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) harekete geçirdi.

Üniversitelere 'kalite akreditasyonu' dönemi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara

YÖK Başkanı Saraç'ın, uzun süre önce ilk kez dile getirdiği, "Yükseköğretim Kalite Kurulu" çalışması ile ilgili yönetmelik taslağı, dün YÖK'ün internet sitesinde askıya çıkarıldı. Taslakta yer alan düzenlemelere göre, üniversitelerin kalitesi, hem üniversite içerisinde oluşturulacak komisyonlar hem de Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından değerlendirilecek. Üniversitelerdeki komisyonlar, kurumsal değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarının sonuçlarını içeren bir yıllık rapor hazırlayacak. Bu raporları, her yıl mart sonuna kadar YÖK Kalite Kurulu'na gönderilecek.

Üniversiteler, 5 yılda bir dış değerlendirme sürecine tabi tutulacak. Dış değerlendirme, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan veya görevlendirilen dış değerlendiriciler veya kurul tarafından kalite değerlendirme tescil belgesi yetkisi almış bağımsız kurumlarca gerçekleştirilecek. Üniversitelerin, bir alanda akademik ve alana özgü standartları karşılayıp karşılamadığı ölçülerek, başarılı olan kurumlara, "kalite akreditasyonu" yapılacak. Yapılan iç ve dış değerlendirmelerin sonuçları kamoyuna açık olacak. Kalite Kurulu'nun, 17 üyesinin başkanın da aralarından belirleneceği beşini YÖK'ün seçmesi ise dikkati çekti.

ETİKETLER: #YÖK , #internet , #sitesi
Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber