Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Ağustos 2016 - 13:03 Yorum: 0

Üniversitenin mobilyaları İnegöl’den

İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü son sınıf öğrencileri, Uludağ Üniversitesi'ne mobilya ve sıra üretiyor.

Üniversitenin mobilyaları İnegöl’den

İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü son sınıf öğrencileri, Uludağ Üniversitesi'ne mobilya ve sıra üretiyor.

Mobilya ve metal atölyesinde okuyan öğrenciler, hem metal hem de ahşap ham maddeleri işleyerek mobilya ve sıraya dönüştürüyor. Yüksekokul yılda bir milyon lira civarında ciro yapıyor.

İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Başkanı Mustafa Kastan, "Yaz stajı döneminde mobilya ve dekorasyon bölümü son sınıf öğrencilerimiz atölyelerde üretim yapıyor. Okul sırası, platform, masa, dolap gibi üniversitemizin ihtiyacı olan ürünleri yapıyorlar. Yaptığımız ürünlerin tamamını üniversite bünyesindeki birimlere veriyor. Şu anda Orhangazi Meslek Yüksekokulu ve Orhaneli Meslek Yüksekokulu için mobilya imal ediyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin ayrıca montajını da yapıyoruz" dedi.

Okulun bünyesindeki bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını anlatan Mustafa Kastan, "İmalathanemizde 10 öğrencimiz var. Ham maddelerin tamamını İnegöl'den alıyoruz. İnegöl dışından ham madde almamaya çalışıyoruz. Nakliyeyi de İnegöl firmaları yapıyor. Öğrencilerden oluşan ekibimiz sayesinde üretim yapıyoruz" diye konuştu.

Farklı mobilya firmalarından fason üretim teklifleri geldiğini belirten Kastan, "Fakat firmalardan gelen talepleri reddetmek zorunda kalıyoruz. Çünkü üniversitenin ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyoruz. Üniversitenin eksikleri şu anda çok, onları karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber