Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 25 Temmuz 2014 - 11:40 Yorum: 0

Ünlü akademisyenlerden İsrail'e uyarı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 815'e ulaşırken, aralarında İsrailli bilim adamlarının bulunduğu bin 439 kişinin imzasıyla İsrailli akademisyenlere hitaben mektup yayımlandı.

Ünlü akademisyenlerden İsrail'e uyarı

BM kararlarına daha öncelikle defalarca uymayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 815'e ulaşırken, aralarında İsrailli İlim adamlarının olduğu bin 439 bireyin imzasıyla İsrailli akademisyenlere hitaben açık bir name yayımlandı.

İnternet sitesi üstünden yapılan kampanya çerçevesinde yayımlanan açık mektuba, 68'i İsrailli bin 439 şahıs imza attı, bunlar arasında, dünyaca meşhur akademisyenler Noam Chomsky ve Slavoj Zizek de yer aldı. 

'Sevgili Dostlar' ifadesiyle başlayan 13 Temmuz 2014 tarihli mektup, bugün hala imzaya açık.

Çok sayıda Türk akademisyenin de imzaladığı mektupta, 'İsrail'de histeri atmosferinin kasten kışkırtıldığı ve bütün toplulukların, harp suçu olan topluca cezalandırmaya maruz kaldığı' belirtilerek 'İnsanlar ölüyor ve ne için? Fetih ve Hamas içerisinde milli birlik hükümetini önlemek için mi?' ifadesi kullanıldı. 

Mektupta, 'son altı yılda oldukça çok defa üniversiteleri yıkılan, öğretim yapma imkanı bulamayan, bölgede yaşayan iki milyon Filistinli gibi, artan şekilde besin ve ilaç ihtiyacı içerisinde olan Gazze'deki meslektaşlarının kendilerinden, İsrail hükümetinin Gazzelilere ne çektirdiği konusunda İsrail'de ve memleket dışında seslerini duyurmalarını istediği' belirtildi. 

'Gazze'de ölenlerin büyük bölümünü çocuk, hanım ve yaşlıların oluşturduğu, bu kişilerin, herhangi bir askeri faaliyette bulunduğuna dair inandırıcı iddianın öne sürülemeyeceğine' dikkati çekilen mektupta, 'zaten sağlıksız durumdaki Gazze'deki altyapının, şu anda daha da zayıfladığı, halkın şimdiye kadarki en fena koşullarda yaşadığı ve bunun her dakika daha kötüye gittiği' kaydedildi. 

' İsrail vasıtası ile işlenen bu zulüm, bölgeye ne güvenlik ne de sulh getirecek, yalnızca Filistin/İsrail'de halihazırda tehlikeli olan durumun daha da kötüleşmesine sebep olabilir' ifadesi uygulanan mektupta, İsrailli akademisyenler ve aydınlar,İsrail hükümeti vasıtası ile işlenen bu harp suçlarını protesto etmeye çağrıldı. 

Mektuba imza koyan Türk akademisyenler arasında, tan Taner, Ömer Demir, Şule Albayrak, Baki Tezcan bu gibi isimler yer alıyor.

ETİKETLER: Akademisyen , İsrail , Uyarı , Gazze
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber