Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 14:13 Yorum: 0

Ünlü Alim Avvame, İmam-ı Azam’ı Anlattı

Suriyeli Alim Muhammed Avvame, "İmam-ı Azamın İslam Tarihindeki Yeri" konulu panelde konuştu.

Ünlü Alim Avvame, İmam-ı Azam’ı Anlattı

Suriyeli Alim Muhammed Avvame, "İmam-ı Azamın İslam Tarihindeki Yeri" konulu panelde konuştu.

Bağcılar Belediyesi tarafından Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen panelde Hanefi mezhebinin önemli kaynak eserlerinden olan Hadislerle Hanefi Fıkhı adlı eserin tanıtımı yapıldı.

Ünlü Suriyeli Alim Muhammed Avvame ile Prof. Dr. Mehmet Özşenel'in katıldığı baş vaiz Mustafa Akgül'ün yönettiği panel, fıkıh konusuna ilgi duyan geniş bir kitleyi bir araya getirdi. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)'nin 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk'ün kurucusu olduğu Fatih Gençlik Vakfı ve Misvak Neşriyat'ın düzenlediği program, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan programda İmam-ı Azam ile ilgili kısa bir video yayınlandı.

HADİSLERLE HANEFİ FIKHI İSİMLİ ESER TANITILDI

Suriyeli alim Avvame, Hadislerle Hanefi Fıkhı adıyla Türkçeye kazandırılan İ'laüs Sünen adlı eserin ilim dünyasındaki haklı şöhretinden ve bu kitabın hadis ve fıkıh açısından öneminden bahsederek çalışmasından dolayı Ömer Öztürk'ü tebrik etti. İmam-ı Azam'ın hadis-i şerife bağlılığını, İmam-ı Azama uymanın, Peygamber (s.a.v.) Efendimize ulaşmanın en kestirme yollarından biri olduğunu belirten Avvame, Ehli Sünnet'ten bir hak mezhebe bağlı olmanın gerekliliğini vurguladı. Ünlü alim Avvame, konuşmasını ülkemize ve tüm İslam alemine dua ederek tamamladı.

Panele İlahiyat ve Diyanet camiasından çok sayıda dinleyici katıldı. Panel sonrası Muhammed Avvame hoca, ailesiyle birlikte Malezya'ya gitmek üzere havaalanına götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber