Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Temmuz 2016 - 00:28 Yorum: 0

Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu Diyarbakır’da demokrasi nöbetine katıldı

Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinde konuşan ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 16 ve 14 yaşlarında genç delikanlıların şahadetinin olmaması durumunda...

Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu Diyarbakır’da demokrasi nöbetine katıldı

Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinde konuşan ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 16 ve 14 yaşlarında genç delikanlıların şahadetinin olmaması durumunda bugün bu ülkede dar ağaçlarının kurulacağını belirterek,"Binlerce insanı infaz edeceklerdi. Beyinlerine silah dayayacaklardı. Kurşun atacaklardı. O yüzden Allah bu milleti büyük bir faciadan kurtardı. Bu konuda size teşekkür ediyorum" dedi.

15 Temmuz gecesi bir grup askerin darbe girişiminin ardından süren demokrasi nöbeti Diyarbakır'da 10'nuncu gününe girdi. Her geçen gün daha da kalabalıklaşan nöbete bugün ünlü İlahiyatçı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'da katıldı. Kayapınar ilçesinde bulunan Park Orman'da tutulan nöbete ise AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubeki Bal, Galip Ensarioğlu, il Başkanı Muhammed Dara Akar, İslami STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşta destek verdi. Alana zorlukla gelen Doç. Dr. Hatipoğlu'nun sözleri sık sık alanda "FETÖ" ya idam sloganlarıyla kesildi. Büyük kalabalık karşısında şaşkınlık yaşayan ünlü İlahiyatçı Doç. Dr. Hatipoğlu, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çekti.

"Bütün emeklerimizi haram ediyoruz"

Burada vatandaşları selamladıktan sonra konuşan ünlü İlahiyatçı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, 40 yıldır bu planın yapıldığını ve çocukları din öğrenmeleri için okula gönderdiklerini ancak bir süre sonra o çocukların tanklar üzerinde namluları halka çevirdiklerini söyledi. Doç. Dr. Hatipoğlu,"Bir değil bin defa yazıklar olsun. Bütün emeklerimizi haram ediyoruz. Bu bir ümmete ihanettir. Bu milletin kendisi geleceğini tayin edecek. Eğer siz İzmir, Ankara ve İstanbul'da sokaklara çıktınız. 250 şehit var. Dün İstanbul Esenler de o çocukların resimlerini gördüm. 16 ve 14 yaşlarında genç delikanlıların şahadeti olmasaydı bugün bu ülkede dar ağaçları kurulacaktı. Binlerce insanı infaz edeceklerdi. Beyinlerine silah dayayacaklardı. Kurşun atacaklardı. O yüzden Allah bu milleti büyük bir faciadan kurtardı. Bu konuda size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ünlü İlahiyatçı Doç. Dr. Hatipoğlu, vatandaşlarla birlikte dualar okudu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber