Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:38 Yorum: 0

Ünlü İlahiyatçı Pamukkale İlçe Halkıyla Buluştu

Pamukkale Belediyesi, "Karahayıt'ta Ramazan Geceleri" kapsamında ünlü İlahiyatçı Prof.

Ünlü İlahiyatçı Pamukkale İlçe Halkıyla Buluştu

Pamukkale Belediyesi, "Karahayıt'ta Ramazan Geceleri" kapsamında ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'i iftarda vatandaşlarla buluşturdu.

Pamukkale Belediyesi'nin "Karahayıt'ta Ramazan Geceleri" adıyla başlattığı Ramazan Ayı etkinlikleri devam ediyor. İlahiyatçı Akşit, programda Peygamber Efendimizin hayatında örnekler vererek, orucun ve Ramazan ayının faziletlerini hakkında bilgiler aktardı.

Ramazan ayının rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akşit, "Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız ve komşularımızı gözetmemiz, aç açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz, onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız bu bağlamda son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkanları paylaşmasıdır. Zekatlarını ve sadakalarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ancak iyilikler, yardımlaşma, ihtiyaç sahiplerini gözetme sadece Ramazan ayında kısıtlı kalınmamalıdır. Her zaman insanlara yardım edilmeli, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutulmalıdır" dedi.

Program sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'e teşekkür hediye verdi.

Ünlü İlahiyatçı Pamukkale İlçe Halkıyla Buluştu

Ünlü İlahiyatçı Pamukkale İlçe Halkıyla Buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber