Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 17 Ocak 2016 - 08:57 Yorum: 0

Ünlü işadamlarını soyan çeteye 350 yıl hapis

Aralarında ünlü işadamları Eyüp Kosif, Hacı Boydak, Nurettin Çarmıklı, Nafi Güral'ın da bulunduğu 33 kişinin banka hesaplarını boşaltarak 2,5 milyon TL zarara yol açan çetenin 350 yıla kadar hapsi istendi.

Ünlü işadamlarını soyan çeteye 350 yıl hapis

HİLAL YILDIRIM

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 13 Ekim'de 8 ayrı ilde yaptığı operasyon sonucunda, aralarında Eyüp Kosif, Hacı Boydak Nurettin Çarmıklı, Nafi Güral, Cem Siyahi gibi işadamlarının da bulunduğu 33 kişinin hesabını boşaltan çeteyi yakalayarak çökertmişti. 53 kişinin gözaltına alındığı operasyon sonucunda 9 kişi tutuklanmıştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ercan Devrim'in hazırladığı iddianamede örgütün yöneticisi olduğu tespit edilen Ahmet Kaçar'ın Yapı Kredi Bankası Karaman şubesinde çalışan bireysel müşteri yetkilisi olan Hatice Gökkurt'la doğrudan irtibatlı olduğu anlatıldı. Buna göre Kaçar'ın Gökkurt'tan bankada yüksek tutarlı hesabı olan mağdurların hesap bilgilerini temin ederek, personele komisyon ödediği bilgisi yer aldı.

POLİS MEMURUNDAN İŞBİRLİĞİ

Ayrıca Ümraniye Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Erdal Kaytaz'ın mağdurların kimlik, adres, telefon gibi bilgilerini örgütle paylaştığı, bunun sonucunda da örgütten komisyon aldığı belirtildi.

Müşteri gibi tanıttı

Ahmet Kaçar'ın, banka çağrı merkeziyle müşteri gibi irtibata geçerek 2,5 milyonu dolandırdığı anlatıldı. 33 şikayetçi ve 9 mağdur ve 3 bankanın şikayetçi olduğu davada şüphelilerin 168 yıldan 350 yıla kadar hapsi istendi

Haber Kaynağı: Akşam
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber