Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Eylül 2014 - 14:48 Yorum: 0

Ünlü şefler Gaziantep'te "gıda ve hijyen" temizliğini anlattı

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'nin önde gelen şefleri Gaziantepli şeflerle "gıda...

Ünlü şefler Gaziantep'te 'gıda ve hijyen' temizliğini anlattı

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'nin önde gelen şefleri Gaziantepli şeflerle "gıda ve hijyen" üzerine söyleşi yaptı. 

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların jüri üyeliğini yapan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) Başkanı Yaşar Yalçın Manav ve farklı illerden gelen şefler, Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) işyeri sahipleri ve aşçıların katıldığı söyleşide, gıda üretiminde sağlıklı üretim sağlanması ve uygun koşulların oluşturulması konularını anlattı. 

Şef Sezai Kaya, söyleşide, bir tesisin kurulurken personelinin eğitilmesi ve sağlıklı olması noktasında üzerinde durulması gerektiğini vurguladı. 20 yıl öncesine kadar üretilen ürünlerin üzerinde tarih ve yer olmadığına dikkati çeken Kaya, "Son zamanlarda insanlar bilinçlendikçe yoğurt, süt alacaksa tarihine bakıp alıyor" dedi. 

Tesislere gönderilen denetçilerin de eğitimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kaya, insan sağlığının her şeyin üzerinde tutulmasını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber